۱
توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۱۱
مراسم نوروزی در کشورهای مختلف
تمام کشورهای که در گذشته جزو ایران باستان بوده اند در برخی یا در تمام شهر های خود جشن نوروز را هر ساله برگزار می کنند. قسمت هایی از کشورهای افغانستان، آذربایجان، تاجیکستان، هند، ترکیه، قرقیزستان، عراق و پاکستان هر ساله شاهد عید نوروز هستند با کمی تغییر در شیوه برگزاری.
مراسم نوروزی در کشورهای مختلف
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصرامروز، تمام کشورهایی که در گذشته جزو ایران باستان بوده اند در برخی یا در تمام شهر های خود جشن نوروز را هر ساله برگزار می کنند. قسمت هایی از کشورهای افغانستان، آذربایجان، تاجیکستان، هند، ترکیه، قرقیزستان، عراق و پاکستان هر ساله شاهد عید نوروز هستند البته با کمی تغییر در شیوه برگزاری.

نوروز در افغانستان:


کشور افغانستان در نوروز تنها یک روز یعنی اول فروردین تعطیل است و مردم افغانستان از روز دوم به محل کار و مدرسه خود می روند. در کشور افغانستان دوم فروردین آغاز مدارس نیز هست و دانش آموزان در دوم فروردین سال نو تحصیلی خود را نیز آغاز می کنند.

در سال نو کشور افغانستان به جای هفت سین از هفت میوه استفاده می کنند. هفت میوه نوعی خوراکی است که در هنگام سال نو یا همان نوروز ، در افغانستان تهیه می‌شود. مقدس بودن هفت از سومری‌ها به ساير مردم جهان باستان از جمله آریایی‌ها رسيده و تاریخچه هفت میوه نیز همانند هفت‌سین به سالها پیش بازمی گردد. گفته می شود که به خاطر مقدس بودن عدد هفت، هفت میوه در روز آغاز سال شگون خوب دارد. مردم افغانستان و برخی نواحی از تاجيکستان معتقدند نه هفت‌سين بوده و نه هفت‌شين، بلکه هفت‌چين بوده است. مراد از هفت‌چين نيز، هفت ميوه‌ای بوده است که از هفت درخت متفاوت چيده شده و به عنوان برکت خانه در آغاز سال نو در سفره گرد آوری شده بود.

مواد اصلی هفت میوه شامل کشمش، گردو، بادام، پسته، زردآلو، فندق و سنجد با مقدار کمی شکر می باشد. همه این مواد بعد از پاکسازی در داخل یک ظرف با مقدار آب لازم انداخته میشود و برای مدت معینی (معمولا ۲ تا ۳ روز) آن را در مکانی ملایم قرار می دهند و پس از کامل نمودن آنرا روی سفره نوروزی گذاشته و میل می کنند. هفت‌ میوه در برخی نقاط کشور افغانستان با هفت‌ سین، سبزی‌پلو و سمنو نیز همراه است.

نوروز در تاجیکستان:

جشن نوروز برای مردم تاجیکستان جشنی ملی و دیرینه است. تاجیک‌ها از نوروز به عنوان رمز دوستی و زنده شدن کل موجودات یاد می‌کنند. نوروز در این کشور به نام «خیدیر ایام» یعنی جشن بزرگ، معروف است. تعدادی از مراسم این جشن در تاجیکستان با مراسم سنتی آن در ایران مشترک است، اما برخی از این مراسم مختص مردم تاجیکستان است که به آنها اشاره خواهد شد:

مراسم حوت: در این مراسم مردم با فراهم کردن ملزومات جشن سه شب اول ماه حوت را در مهمانی‌ها گرد هم می‌آیند و در اطراف آتش می نشیند و به شنیدن موسیقی می پردازند.

مراسم گل گردانی :  مردم تاجیک از زمان‌های قدیم به مناسبت بیداری طبیعت و آغاز شکوفه‌دهی گل‌ها و درختان به گل گردانی می‌پرداختند. گل گردان‌ها از دره و تپه و دامنهٔ کوه ها، گل چیده و اهل دهستان خود را از پایان یافتن زمستان و فرا رسیدن عروس سال و آغاز کشت و کار بهاری و آمدن نوروز مژده می‌دهند.

بلبل خوانی: در این موراسم گل‌گردان‌ها در محل‌های دیگر گل‌ها را دسته دسته کرده و یا در نوک چوبی بسته در کنار در خانه‌های اهل ده یا شهر در خاک فرو می‌کنند و سرود می‌خوانند.


مراسم جفت براران:  در این مراسم همهٔ اهل خانواده شرکت می‌کنند. کشاورزان نیز پلو، نان فطیر و یا غذای مربوط به مراسم را تهیه کرده و 15 تا 20 نفر از کهن سالان را دعوت می‌کردند و بعد از غذا نیز این عبارات را می‌گفتند : «مزید نعمت، زیاده دولت، برار کار، صحت و سلامتی خرد و کلان، رسد به بابای دهقان، خوش آمدید میهمانان»

مراسم سومنک پزی (سمنو پزی): سومنک یا سمنو از غذاهای نوروزی است و در خانهٔ کشاورزان در طول روزهای نوروز وجود دارد. آن را به صورت گروهی و دسته جمعی تهیه می‌کنند و معمولاً در آخر ماه حوت در آغاز جشن نوروز پیرزنان تصمیم به انجام این کار می‌گیرند.


البته مراسم های دیگر به غیر از نوروز مانند چهارشنبه آخر سال یا همان چهارشنبه سوری نیز در کشور های دیگری همچون جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز برگزار می شود. /ر

چهارشنبه سوری در جمهوری آذربایجان:






مراسم چهارشنبه یوری در ترکیه:



کد مطلب : 47125
یحیی حیدری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۲-۰۱-۰۱ ۰۱:۴۶:۳۲
عالییه