توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۶
90 درصد خودروهای سرقتی ساخت داخل هستند
رییس پلیس آگاهی نیروی انتظامی اعلام کرد: 37 درصد قتل‌ها در سال 94 با سلاح سرد انجام شده است که بیشترین روش ارتکاب قتل را به خود اختصاص می‌دهد که این موضوع ما را نگران کرده و قانون پیشنهادشده در این زمینه هنوز به نتیجه نرسیده است.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، سردار محمدرضا مقیمی روز سه‌شنبه در نشست خبری با خبرنگاران در رابطه با جرایم جنایی گفت: نسبت به کل کشور جرایم جنایی سیر نزولی داشته به گونه‌ای که طی پنج سال گذشته تعداد جرایم قتل کاهش یافته است یعنی نرخ قتل در سال 93 از 2.50 درصد به 2.40 درصد در سال 94 رسیده است که این نشان‌دهنده افزایش فرهنگ مردم و اثربخشی هشدارهای عمومی است. 

 
وی اضافه کرد: بیشترین انگیزه قتل در سال گذشته نزاع و اختلاف قبلی بین قاتلان و مقتولان و به معنای دیگر خانوادگی بوده است. 

 
** 31 درصد از جرایم جنایی در سال گذشته توسط بستگان مقتولین انجام شده است

مقیمی اضافه کرد: 31 درصد مقتولان توسط بستگان به قتل رسیده‌اند که این عدد بالایی است و لازم است جامعه‌شناسان، رفتارشناسان، بهداشت محیط و روان وارد میدان شوند.

 
به گفته وی، این میزان نسبت به سال گذشته (سال 93 به 92) 6 درصد کاهش داشته است.

 
رییس پلیس آگاهی ناجا اضافه کرد: بیشتر روش‌ها در ارتکاب قتل استفاده از سلاح سرد و گرم بوده است، به گونه‌ای که در سال 94 بیشترین روش ارتکاب قتل یعنی 37 درصد با سلاح سرد و 35 درصد با سلاح گرم بوده که این رقم تکان‌دهنده و قابل تعمق است.

 
مقیمی با بیان این که 26 درصد قتل‌های سنوات گذشته با حضور پیشکسوتان پلیس آگاهی کشف شده است، گفت: این پرونده‌ها مربوط به 15 تا 20 سال گذشته بوده‌اند. 

وی به رشد 18 درصدی کشف پرونده‌های سنوات گذشته نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: کشف این پرونده‌ها به دلیل داشتن تجهیزات و امکانات روز بوده که با پی‌جویی‌های ماموران ما به سرانجام رسیده اما با هزینه‌های سرسام‌آور و کاهش بودجه نیاز است تا به پی‌جویی‌های ماموران ما کمک شود تا بتوانیم از تجهیزات و تکنولوژی جدیدتر در پلیس استفاده کنم.

 
رییس پلیس آگاهی ناجا در رابطه با سرقت های مسلحانه گفت: 52 درصد از سرقت ها خیابانی و خرد است اما یک درصد از سرقت ها مسلحانه است که البته این رقم نیز قابل پذیرش نیست و باید حتما کشف شوند بر این اساس اگر سال ها از کشف پرونده بگذرد پرونده از دست پیجو خارج نمی شود چرا که کشف این جرائم که جزو جرائم خشن است جزو اولویت ها است و از هیچ گونه سرقت های مسلحانه نمی گذریم و کشف بسیاری از این پرونده ها در کمتر از چهار تا پنج ساعت و حداکثر طی 48 ساعت کشف می شوند و تعدادی از این پرونده به ماه و یا سال می کشد.

 
وی یکی از مشکلات سرقت های مسلحانه و عادی را سرقت از بانک، مراکز تجاری و طلافروشی ها عنوان کرد و گفت: بیشتر این سرقت ها نیز در مراکز تجاری با سطح متوسط یا ضعیف انجام می شود و بانک های دولتی که از تجهیزات ایمنی کمتری برخوردار هستند مورد سرقت قرار میگرند که البته دوربین ها یا ضعیف است و یا به گفته برخی از کارمندان بانک ها دوربین ها هنوز فعال نشده اند.

 
وی گفت: استفاده از نگهبانان مسلح، تجهیز بانک ها به ابزار ایمنی و نصب دوربین های مدار بسته تاثیر به سزایی در کاهش این گونه سرقت ها دارد.

 
** باید از تاسیس مراکز تجاری و یا بانک ها در مکان هایی که موقعیت محلی مناسب ندارد جلوگیری شود

مقیمی اضافه کرد: از سوی دیگر باید از تاسیس مراکز تجاری و یا بانک ها در مکان هایی که موقعیت محلی مناسب ندارند جلوگیری کنیم این در حالی است که بدون هماهنگی با پلیس و اخذ مجوز از اماکن به صورت خودجوش این مراکز تاسیس می شود اما در جلسات با اتحادیه و اصناف بارها نسبت به این موضوع هشدار داده ا یم.

 
وی در مورد استفاده از پلیس در این گونه از اماکن گفت: مراکز تجاری و بانک می توانند از نگهبانان محله، گاردهای پلیسی و پلیس پیشگیری برای حضور در این اماکن استفاده کنند هر چند برای اصناف هزینه بر است اما به گونه ای سرمایه گذاری برای آن ها به شمار می آید.

 
** مبارزه با سرقت از اولویت های ناجا است

وی در ارتباط با جرم سرقت گفت: مبارزه با سرقت از اولویت های ناجا است به گونه ای که سال گذشته قرارگاه مبارزه با سرقت راه اندازی و فعالیت آن تشدید شد و با راه اندازی این قرارگاه شاهد کاهش وقوعات و از سوی دیگر افزایش کشفیات بودیم.

 
وی با اشاره به کاهش 5.5 وقوعات سرقت در سال 94 گفت: سالانه بیست تا سی درصد افزایش وقوع سرقت داشتیم اما از سال 93 جلوی سرقت گرفته شد و در سال 94 کاهش یافت.

 
** 90 درصد سرقت های خودرو، سوقت خودروهای داخلی است

رییس پلیس آگاهی نیروی انتظامی با بیان اینکه در زمینه مقابله با سرقت خودرو نتوانستیم موفق عمل کنیم گفت: نزدیک به 90 درصد سرقت های خودرو، سرقت از خودروهای داخلی است به گونه ای که حدود 70 درصد از سرقت ها را یکی از خودروهای داخلی به خود اختصاص داده است.

 
وی پرخطرترین خودرو در این زمینه را پراید عنوان کرد و گفت: بعد از سال 86 تولید خودرو پراید تا حدودی با کیفیت ارائه شد و سرقت در یک یا دو سال اول کاهش یافت اما در سال 94 دوباره افزایش یافت و این نشان می دهد سارقان بیکار، کم هوش و بی سواد نیستند بر این اساس باید ضریف ایمنی خودروها را افزایش دهیم.

 
مقیمی اضافه کرد: درصد زیادی از سرقت خودروها به دلیل اقلام داخل خودرو است بر این اساس لازم تا نسبت به بیمه کردن اقلام داخلی خودرو البته نه از نظر ریالی بلکه به لحاظ کالایی بیمه کنیم و بازار دست دوم کالا را از بین ببریم تا بهمان نسبت سرقت کاهش یابد.

 
به گفته وی خرید و فروش کالاهای دست دوم بازار سرقت را داغ کرده است این در حالی است که سال ها پیشنهاد داده ایم تا اقلام داخل خودرو بیمه شوند و در طول سال های طرح های عملیاتی برای شناسایی دست دوم فروش ها و تعمیرگاه اجرایی کرده ایم.

 
مقیمی اضافه کرد: در مجموع سرقت ها 95 درصد سرقت های ما کشف می شود یعنی از صد درصدی که خودروهایی که داریم ماهانه بیش از 90 درصد خودروها کشف می شود و در تهران بزرگ و استان ها کشفیات و دستگیرهای خودبی در این زمینه داشته ایم.

 
رییس پلیس آگاهی ناجا در رابطه با قاچاق کالا گفت: در این حوزه اقدامات خوبی صورت گرفته به گونه‌ای که سال گذشته قرارگاه مبارزه با کالا و ارز با محوریت سوخت و اواخر سال 94 در زمینه تمام کالاها راه‌اندازی شد.

 
مقیمی اضافه کرد: پرونده قاچاق کالا در حوزه کالاهای ارزشمند و پرونده‌های پیچیده و کلان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. 

 
** قاچاق کالا سال گذشته 15 درصد افزایش ریالی داشته است

مقیمی اضافه کرد: سال 94 از نظر ارزش ریالی قاچاق کالا 15 درصد افزایش داشته است و کشف پرونده‌های بالای 500 میلیون تومانی، 25 درصد در سال گذشته نسبت به سال 93 افزایش داشته است. 

 
وی ادامه داد: در دو ماه امسال نیز ارزش ریالی پرونده‌ها در حوزه قاچاق کالا 46 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. 

 
رییس پلیس آگاهی ناجا ادامه داد: پرونده‌های بالای یکصد میلیون تومان نیز نسبت به دو ماه سال گذشته 23 درصد افزایش ریالی داشته و پرونده‌های بالای 500 میلیون تومان نسبت به دو ماه سال 94، 176 درصد افزایش داشته است. 

 
به گفته وی، در دو ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته برخورد با باندهای قاچاق کالا و ارز با 22 درصد افزایش روبه‌رو بوده است. 

 
** شمار کلاهبرداری ها در سال گذشته 14 درصد افزایش داشته است

رییس پلیس آگاهی ناجا در رابطه با جعل و کلاهبرداری گفت: در سال 94 نسبت به سال 93 آمار وقوعات کلاهبرداری 14 درصد و کشفیات 9.7 درصد افزایش داشته است.

 
همچنین میزان کشفیات وقوع از سال 94 به 93 ، 3.5 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

 
رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی در مورد کشف علمی جرم، گفت: مجموعه تشخیص هویت در پلیس آگاهی، یک پلیس علمی است که از کارشناسان ارشد ودکترای تخصصی در این مجموعه بهره گرفته شده و این کارشناسان با تجهیزات جهانی در زمینه جرم آشنایی دارند.

 
مقیمی افزود: پلیس اینترپل با کشورهای بزرگ به صورت رسمی و غیر رسمی تعامل داشته و پلیس ایران به عنوان پلیس علمی در دنیا مطرح بوده و صاحب سبک و نام است به گونه ای که از پلیس ایران درخواست شده تا به کمک پلیس جنایی سایر کشورها بشتابیم.

 
وی با بیان اینکه کشف سرقت مسلحانه در آزمایشگاه های علمی صورت می گیرد نه در صحنه جرم، گفت: در سال 94 بیش از صد درصد افزایش کشفیات علمی جرم داشته ایم البته نسبت به این عدد قانع نیستیم و باید به صورت تصاعدی افزایش یابد.

 
مقیمی به همکاری پلیس آگاهی در تشخیص هویت جان باختگان منا اشاره کرد و گفت: پلیس ایران ارتباطات آموزشی خوبی با سایر کشورها در بحث تشخیص هویت دارد.

 
رئیس پلیس آگاهی ناجا به راه اندازی آزمایشگاه ادله الترونیک جنایی اشاره کرد و افزود: البته آزمایشگاه های جدید دیگری راه اندازی کرده ایم که باید اعتبارات لازم در این زمینه اختصاص یابد.

 
مقیمی افزود: از سوی دیگر براساس قانون جدید راه اندازی بانک ژنتیک به نیروی انتظامی واگذار شده است و نیروی انتظامی نیز در این زمینه آمادگی دارد.

 
مقیمی تصریح کرد: البته پلیس آگاهی بانک ژنتیکی دارد اما نیاز است تا کیت هایی خریداری شود که در این راستا سال گذشته در مورد اتباع خارجی کار کردیم و بدهکار شدیم البته از نظر مالی و اعتباری مشکی نداریم اما برای راه اندای بانک ژنتیک تا حدودی دچار مشکل می شویم اما راه اندازی این بانک کمک بزرگی به شناسایی افراد و اجساد می کند.

 
وی همچنین به راه اندازی بانک اطلاعات چهره ها اشاره کرد و گفت: چندین سال است که در مورد تطبیق چهره ها کار می کنیم .

 
این مقام مسوول در نیروی انتظامی به سیل سال گذشته در استان البرز اشاره کرد و گفت: 13 جسد مجهوالهویه شناسایی شدند.

 
وی در مورد حادثه مدیرکل امور اداری ، رفاه و پشتیبانی سازمان جنگل ها و مراتع کشور ، گفت: این فرد هنوز فوت نشده است و سوء قصدی در کار نبوده است.

 
وی با هشدار به والدین برای حفاظت از فرزندان از جرائم مرتبط به کودکان و نوجوانان، گفت: فرزندان خود به زیورآلات که مورد توجه سارقان است، مجهز نکنید براین اساس در طول تابستان باید مراقبت از فرزندان خود را به دلیل فراغت از تحصیل؛ افزایش دهند .

 
سردار مقیمی با بیان اینکه تا کنون آماری در زمینه قتل یا سرقت از کودکان نداریم، گفت: بهتر است والدین برای اوقات فراغت نوجوانان نیر برنامه ای داشته باشند تا مورد آسیب قرار نگیرند.

 
وی با بیان اینکه پرونده ای در مورد قتل های سریالی نیر نداریم، گفت: در یکی از استان ها در کمتر از 24 ساعت گروهی که قصد سرقت مسلحانه در کشور به صورت سریالی داشتند را شناسایی و اعضای آن را دستگیر کردیم.
کد مطلب : 162011