توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۹
"چشم رصدگر" ارتش در دریای عمان
پایگاه دریایی پسابندر همچنان مراحل ساخت و سازهای خود را طی می‌کند. فرمانده نیروی دریایی ارتش می‌گوید: هم‌اکنون کار ساخت موج‌شکن پایگاه به اتمام رسیده و به مرور زمان، کار نصب و راه‌اندازی تجهیزات در پایگاه کامل می‌شود.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز،اواخر سال ۹۱ بود که امیر سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش از تأسیس یک پایگاه مهم دریایی در جنوب شرقی آب‌های سرزمینی ایران یا همان سواحل "مکران" خبر داد. او این خبر را ۲۹ بهمن ماه سال ۹۱ در یک همایش در منطقه چابهار داده بود.
آن‌طور که امیر سیاری گفته بود، این پایگاه دریایی جزو منطقه دریایی کنارک محسوب خواهد شد و نیروی دریایی ارتش پیش از این در این مناطق حضور نظامی نداشت، اما امروز برای دفاع از منافع و منابع آبی کشورمان در این منطقه حضور خواهد داشت.

فرمانده نیروی دریای ارتش وظیفه این پایگاه را "کنترل رفت و آمدها" اعلام کرده و گفته بود، با حضور نیروی دریایی در این منطقه، باید از این به بعد با اشراف بیشتری بتوانیم رفت و آمدها در منطقه را کنترل کنیم.

پسابندر، روستایی کوچک در حاشیه سواحل دریای عمان و در منطقه صفر مرزی ایران و پاکستان واقع شده است که شاید مجموعا کمتر از ۲۰۰ خانوار در آن زندگی می‌کنند که شغل اصلی مردم روستا نیز، ماهیگیری و صیادی است.

در حال حاضر ارتش جمهوری اسلامی ایران در سواحل دریای عمان چندین پایگاه دریایی در اختیار دارد که برخی از آنها نقش منطقه دریایی را ایفا می‌کنند. منطقه دریایی کنارک، پایگاه دریایی رأس میدانی و حالا پایگاه دریایی پسابندر جزو چند پایگاه مهم ارتش در سواحل دریای عمان محسوب می‌شوند.



* تعداد اندکی در روستای پسابندر زندگی می‌کنند

قرار است که بر اساس اعلام دریادار سیاری، از این پایگاه جهت تأمین و پشتیبانی یگان‌های اعزامی به آب‌های آزاد و بین‌المللی نیز استفاده شود.

اما بر اساس آنچه سال ۹۲ معاون مهندسی نیروی دریایی ارتش اعلام کرده است، احداث باند پهپاد، استقرار یگان هوادریا، حوضچه و تأسیسات دریایی و موشکی و آماده‌سازی زیرساخت‌های اولیه برای یگان‌های تکاور از جمله اقداماتی است که در راستای ارتقای توان ارتش در سواحل جنوب شرقی به‌ویژه پایگاه دریایی پسابندر انجام شده است.

احتمالا قرار است که این پایگاه نظامی ماموریت‌های متعددی از جمله رصد و دفاع هوایی تحرکات دشمن و همچنین رصد عبور و مرورها از دریای عمان را برعهده داشته باشد.

در این میان، شاید پسابندر از اهمیت ویژه‌تری نسبت به بقیه پایگاه‌ها برخوردار باشد؛ براساس برآوردی که سازمان‌های بین‌المللی در سال ۲۰۰۶ انجام داده‌اند، روزانه چیزی حدود ۱۷ میلیون بشکه نفت خام از طریق تنگه هرمز و دریای عمان از منطقه خارج و به سرتاسر دنیا صادر می‌شود از این رو، این پایگاه موقعیت بسیار مناسبی در دهانه ورودی دریای عمان و شمال اقیانوس هند دارد.



* موقعیت پسابندر در مدخل ورودی دریای عمان

اما ویژگی مهم این پایگاه آنجا مشخص‌تر می‌شود که این پایگاه در منطقه مدخل ورودی دریای عمان مستقر شده است و از آن‌ جایی که همه کشتی‌های جنگی، باربری و نفتکش‌ها فقط می‌توانند از طریق دریای عمان وارد منطقه شده و از مسیر تنگه هرمز به خلیج فارس بروند، وجود یک پایگاه نظامی دریایی با تجهیزاتی مدرن در مدخل ورودی این دریا، "موقعیت استراتژیک" آن پایگاه را نشان می‌دهد، یعنی همان موقعیتی که امروز پایگاه دریایی پسابندر داراست.

حالا با توجه به موقعیت خاص پسابندر، این پایگاه می‌تواند به‌راحتی با استفاده از تجهیزات راداری و گشت‌های دریایی و پهپادی، تمام رفت و آمدها به این منطقه مهم را رصد کند و بر همین اساس می‌توان پایگاه دریایی پسابندر را "چشم رصدگری" برای رصد تمام تحرکات اقتصادی و نظامی در مدخل ورودی دریای عمان و حتی پایش برنامه‌های دشمن برای حضور نظامی در منطقه خلیج فارس نامید، البته استقرار رادارهایی از جنس "سپهر" نیز می‌تواند برد رصدگری این پایگاه را بیشتر کند.

در همین زمینه، دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه پسابندر، آخرین بندر ایران در حاشیه دریای عمان است، گفت: هم‌اکنون در حال ساخت پایگاه دریایی پسابندر در آنجا هستیم و ساخت و سازهای زیادی در آنجا در حال انجام است.



وی افزود: هم‌اکنون کار ساخت موج‌شکن پایگاه به اتمام رسیده و به مرور زمان، کار نصب و راه‌اندازی تجهیزات در پایگاه کامل می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش سامانه‌های اطلاعاتی و شناسایی، کنترل و رصد تمام تحرکات در شمال اقیانوس هند و در منطقه را در اختیار دارد و سامانه‌ها و تجهیزات زیادی در پایگاه پسابندر نصب خواهد شد.

مرجع : تسنیم
کد مطلب : 115492