توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۰
آخرین وضعیت شهرستان سیمرغ پس از سیلاب
بارندگی اخیر خساراتی را به حوزه‌های مختلف شهرستان سیمرغ وارد کرد که این آب گرفتی و طغیان رودخانه طی چند سال اخیر بی‌سابقه بوده است که باعث تخلیه جزئی و کلی چند روستا و اسکان در مساجد و حسینیه‌ها شده است.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز بارش شدید باران تمام نقاط استان را دربر گرفت که در برخی از مناطق استان و شهرستان سیمرغ از شدت بیشتری برخوردار بوده است.
 
این بارندگی خساراتی را به حوزه‌های مختلف شهرستان سیمرغ وارد کرد که این آب گرفتی و طغیان رودخانه طی چند سال اخیر بی‌سابقه بوده است که باعث تخلیه جزئی و کلی چند روستا و اسکان در مساجد و حسینیه‌ها شده است.
 
*‌ آخرین وضعیت آب، برق، گاز و تلفن در سیمرغ
 
برق، آب و تلفن ثابت و سیار شهرستان سیمرغ از ابتدای بارندگی و طغیان رودخانه قطع‌شده بود که با اقدامات صورت گرفته برق و تلفن سیار شهرستان در روز اول حادثه به حالت نرمال و تلفن ثابت سیمرغ هم ساعاتی پیش به حالت نرمال بازگشت.
 



متأسفانه تا زمان تنظیم این گزارش وضعیت آب شهرستان سیمرغ به حالت عادی برنگشته و آب برخی روستاها وصل نشده است.
 
با توجه به اینکه مجتمع آب‌رسانی سیمرغ علاوه بر تأمین آب شرب این شهرستان تأمین آب بخش بهنمیر و بخشی از شهرستان جویبار را انجام می‌دهد در این مناطق هم با قطعی آب روبه‌رو هستیم.
 
در حوزه گاز هم خوشبختانه در سیمرغ مشکلی به وجود نیامد و طی این مدت قطعی گاز را در سیمرغ نداشتیم.
 
*‌ حمایت کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران از مردم سیمرغ
 
جواد نکونام کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال ایران و سرمربی تیم‌های نساجی و خونه‌به‌خونه در صفحه اینستاگرام خود با مردم سیمرغ اظهار همدردی کرد و گفت: «مگه میشه خوبیه شما مردم کیاکلا رو فراموش کنم.»
 


*‌ تشکیل کمپین حمایت از سیل‌زدگان سیمرغ
 
با توجه به وضعیت سیل و خسارتی که به مردم این شهرستان واردشده است تعدادی از جوانان سیمرغی به‌صورت خودجوش اقدام به ایجاد و تشکیل کمپین حمایت از سیل‌زدگان سیمرغ به‌منظور کمک به سیل‌زدگان کردند.
 
*‌ مردم سیمرغ نگران‌اند
 
اما مردم سیمرغ نگران از اتفاق رخ‌داده منتظر اقدامات مسؤولان هستند و کم نبودند افرادی که از عدم حضور و بازدید مسؤولان از منطقه زندگی آنها گله‌مند بودند.
 


*‌ برآورد خسارت اولیه شهرستان انجام شد
 
مجتبی حبیب‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در سیمرغ در مورد آخرین وضعیت سیل در شهرستان سیمرغ، اظهار کرد: ساعات اولیه شرایط بحرانی داشتیم که نیازمند استمداد همه سازمان‌ها و نهادها بوده است که خوشبختانه بلافاصله پای‌کار آمدند و با حضور استاندار محترم، مدیران کل دستگاه‌های استانی ستاد مدیریت بحران در فرمانداری سیمرغ تشکیل و مباحث متعدد شهرستان مطرح شد.

وی افزود: برآورد خسارت اولیه شهرستان انجام شد و بیشترین آسیب و نقاط آسیب‌دیده هم مشخص شدند.
 
*‌ توزیع 400 پرس غذای گرم در سیمرغ
 
فرماندار سیمرغ با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی با تمام توان پای‌کار آمدند و بر اساس تقسیم‌بندی‌های انجام‌شده اقدام به اسکان موقت، لایروبی و پاک‌سازی کردند، تصریح کرد: با هماهنگی‌های انجام‌شده هشت دستگاه بیل مکانیکی وارد شهرستان و در روستاهای برجخیل، ملاکلا، تلارپشت و رکن‌کلا مستقر شدند و امروز هم وارد سایر روستاهای که وضعیت نامناسب داشتند شدند.
 
این مسؤول بابیان اینکه بخش اعظم مشکلات رفع شد و از صبح امروز کارشناسان بنیاد مسکن وارد کار شدند و تا پایان روز 650 خانواده در سطح روستا و بخشی از شهر موردبررسی قرار گرفتند، گفت: این عدد دال بر خسارت عمده نیست و حتی آب‌گرفتگی‌های منازل هم لحاظ شده است که بر اساس تناسب درصد خسارت به همان میزان به این خانوارها کمک خواهد شد.
 
 

 
حبیب‌نژاد با اشاره به اینکه بخش اعظم خسارات آب‌گرفتگی حیاط خانه‌ها، معابر و در سطح گسترده اراضی کشاورزی است، اظهار کرد: آسیب جدی به مناطق پایین‌دست شهرستان وارد شد که در مدت‌زمان کم با کمک اهالی، شوراهای اسلامی، پایگاه‌های بسیج، نیروی انتظامی، هلال‌احمر و دستگاه‌های اجرایی توانستیم آسیب‌ها را کاهش دهیم.
 
وی افزود: اسکان خانواده‌هایی حادثه‌دیده از دیگر دغدغه‌ها و نگرانی‌های ما بود که با هماهنگی‌های انجام‌شده علاوه بر اسکان 400 پرس غذای گرم در اختیار همه سیل‌زده‌ها قرار گرفت همچنین صبح امروز هم هلال‌احمر و سپاه توزیع پک‌های آماده مواد غذایی را در مناطق روستایی و شهری انجام داند.
 
*‌ بیشترین خسارت در حوزه کشاورزی بود
 
فرماندار سیمرغ با بیان اینکه بیشترین خسارت را در اراضی کشاورزی داشتیم، تصریح کرد: برآورد اولیه خسارت حوزه کشاورزی انجام‌شده است اما باید ارزیابی دقیق در این حوزه صورت گیرد.
 
 

 
وی ادامه داد: زمین‌های توت‌فرنگی، خزانه‌های برنج و کشت‌های پاییزه شهرستان دچار آسیب شدند.
 
حبیب‌نژاد با اشاره به اینکه استاندار دستور دادند 2 میلیون تومان به‌صورت بلاعوض، 2 میلیون تومان به‌عنوان معیشت، 12 میلیون تومان وام تعمیرات با بهره چهار درصد، 35 میلیون تومان وام چهار درصد ساخت مسکونی روستایی به‌علاوه 10 میلیون تومان بلاعوض و 50 میلیون تومان با بهره چهار درصد به ساخت واحد مسکونی شهری به‌علاوه 10 میلیون تومان بلاعوض در اختیار آسیب دیدگان ابنیه‌های مسکونی که دچار خسارت شده‌اند قرار گیرد، اظهار کرد: قرار بر این شد دستگاه‌های اجرایی خصوصاً بنیاد مسکن و بانک مسکن به‌عنوان بانک عامل در ایام عید در محل کار حاضر بوده تا با تشکیل پرونده بخشی از خسارت پرداخت شود.
 
 

 
وی با بیان اینکه عمده خسارت را در ضلع غربی شهر و روستاهای در امداد رودخانه داشتیم، گفت: بیشترین خسارت به روستای تلارپشت وارد شد که وضعیت بسیار بحرانی دارد همچنین آسیب به ابنیه بیشتر از مناطق دیگر است که هماهنگی لازم برای اسکان خانوارهای که واحد مسکونی آنان دچار مشکل شده صورت گرفته است.
 
*‌ مشکلی در رابطه با اسکان نداشتیم
 
فرماندار سیمرغ بابیان اینکه تا الآن مشکلی در رابطه با اسکان نداشتیم، تصریح کرد: درخواست مردم فقط طلب استمداد بوده که تکلیف کارشان مشخص شود.
 
 

 
وی ادامه داد: مدیران کل بهزیستی و کمیته امداد استان هم امروز بازدیدی از شهرستان داشتند که پک‌های اهدایی مدیرکل بهزیستی مازندران در اختیار مددجوها قرار گرفت و مدیرکل کمیته امداد هم اعتبارات ویژه‌ای را در اختیار خسارت‌دیدگان تحت پوشش خود قرار می‌دهد.
 
حبیب‌نژاد با اشاره به اینکه بخشی از خسارت‌های شهرستان مربوط به دام‌ها، کودهای شیمیایی، برنج و آذوقه مردم بوده است، اظهار کرد: این اقلام توسط بنیاد مسکن فهرست شد تا جایی که امکان دارد به‌صورت معیشت در اختیار خسارت دیدگان قرار گیرد.
 
وی افزود: بیشترین آسیب ابنیه را در روستای تلارپشت و بیشترین خسارت کشاورزی را در روستاهای پایین‌دست و روستاهای بخش مرکزی داشتیم.
 
فرماندار سیمرغ در رابطه با شایعات مطرح‌شده در شهرستان، این شایعات را بی‌اساس خواند و گفت: تا الآن غرق‌شدگی در شهرستان نداشتیم.
 
وی ادامه داد: در روز اول حادثه دو کارگاه دامداری در روستای نجارکلا دچار حادثه شدند که با حضور نیروهای امدادی و مردم این دو نفر نجات پیدا کرند.
 
 

 
*‌ همه محورهای سیمرغ باز است
 
حبیب‌نژاد با اشاره به اینکه شایعات در فضای مجازی وجود دارد، اظهار کرد: علت حجم بالای آب در گزارش مدیرکل هواشناسی به‌عنوان گزارش رسمی مورد استناد مطرح‌شده است که برف بالادست و سرعت آب شدن برف عامل افزایش طغیان رودخانه شده است و عامل دیگری در این موضوع دخیل نبوده است.
 
وی افزود: همه محورهای سیمرغ در حوزه شهرستان باز و قابل تردد است.
 
 

 
فرماندار سیمرغ بابیان اینکه با حضور قایق‌ها، ماشین‌های سنگین و تراکتور در شهرستان مردم را به سمت مناطق امن انتقال دادیم، اظهار کرد: در ساعات اولیه حادثه دستور تخلیه روستاهای مسیر رودخانه تلار صادر شد که در برخی روستاها جابه‌جایی جمعیتی را داشتیم.
 
*‌ مشکل آب آشامیدنی به‌زودی حل می‌شود
 
این مسؤول بابیان اینکه مشکل آب آشامیدنی شهرستان به‌زودی حل می‌شود، تصریح کرد: از دیروز آب‌ها قطع بودند و حدود 80 نفر از آب و فاضلاب در شهرستان مستقر و مشغول کار هستند البته آب‌رسانی با تانکر آب در حال انجام است.
 
 

 
حبیب‌نژاد با اشاره به اینکه تنها مشکل عدیده ما در حوزه بخش مرکزی شهرستان سیمرغ است که تیم‌های آب و فاضلاب روستایی مشغول به کار هستند، اظهار کرد: آب بخش بهنمیر قطع است و تا حدودی آب جویبار وارد مدار شده است.
مرجع : خبرگزاری فارس
کد مطلب : 254812