توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۰
هشتمین نشست کمیسیون برجام و عدم استفاده ایران از مکانیسم حل اختلاف
حالا باید مسئولان وزارت امورخارجه پاسخ بدهند که مگر آمریکا خلاف برجام عمل نکرده است پس چرا برای شکایت علیه آمریکا به کمیسیون برجام مراجعه نمی نمایند و با عدم پایبندی های ترامپ قرار است چه کنند؟!
هشتمین نشست کمیسیون برجام و عدم استفاده ایران از مکانیسم حل اختلاف
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز هشتمین نشست کمیسیون مشترک برجام در حالی بین ایران و کشورهای 5+1 برگزار شد که علیرغم بد عهدی های مکرر آمریکا در برجام؛ ایران از مکانیسم حل اختلاف یاد شده در متن برجام استفاده نکرد!
 
بنا بر این گزارش اغلب رسانه های خارجی از جمله خبرگزاری رویترز در گزارشی با ابراز تعجب اعلام کردند که به رغم اعتراض ایران به تحریم های جدید، در تازه ترین نشست کمیسیون مشترک برجام، جمهوری اسلامی ایران تمایلی برای استفاده از «مکانیسم حل اختلاف» نشان نداد!؟
 
به گزارش خبرنگار ما، مکانیسم حل اختلاف بخشی از توافق هسته ای دو سال پیش بود که براساس آن اگر ایران معتقد باشد هر یک از اعضای گروه 5+1 تعهدات خود در برجام را انجام نداده اند، می تواند موضوع را بطور رسمی برای حل اختلاف در کمیسیون برجام رسما اعلام کند تا بدان رسیدگی شود.
 
اما اینکه این برای چندمین بار است که مقامات کشورمان به رغم اعتراض ها در تریبون های داخلی خود، در جلسه مشترک کمیسیون برجام از این مکانیسم استفاده نمی کند ریشه در اشکالی دارد که منتقدان برجام در هنگام امضای این توافقنامه به آن معترض بودند و از آن به عنوان مکانیسم ماشه برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت که روزی علیه خودمان بکار می رود یاد می کردند که متاسفانه به هیچ عنوان دوستان مذاکره کننده نخواستند کوچکترین توجهی بدان بکنند تا امروز چنین درمانده از نقض برجام توسط آمریکا فقط نظاره کننده آن نباشند!
 
در حقیقت در فرآیند بازگشت تحریم‌ها دربندهای 36 و 37 متن برنامه جامع اقدام مشترک در مورد سازوکار حل اختلاف که از کمیسیون مشترک آغاز شده و نهایتاً به شورای امنیت می‌رسد و به جای آنکه شورای امنیت برای بازگرداندن تحریم‌های ایران رأی‌گیری کند، به صورت دوره‌ای برای «ادامه لغو» تحریم‌ها ( با مکانیسمی که در قطعنامه 2231 در صورت تخلف و شکایت یکی از کشورها پیش بینی شده است ) رأی‌گیری می‌کند. در چنین حالتی هرکدام از اعضای دائم شورای امنیت قادر خواهند بود با استفاده از حق وتو، از تصویب «ادامه لغو» تحریم‌ها جلوگیری کرده و موجب بازگشت تحریم‌ها شوند!؟

به گزارش عصر امروز متاسفانه وزارت امورخارجه کشورمان در عین ساده لوحی بعد از صدور این قطعنامه ی قجری! در بیانیه ای در خصوص این بند از قطعنامه و مکانیسم خودکار که فقط آن را در خصوص عدم پایبندی به برجام از سوی ایران دانسته بود!! چنین گفت: " جمهوری اسلامی ایران چنین اقداماتی را بسیار غیرمحتمل قلمداد می‌کند چرا که هدف، تضمین پایبندی است نه فراهم ساختن بهانه‌ای برای برگشت‌پذیری خودسرانه یا ابزاری برای فشار یا اعمال‌نفوذ. ایران متعهد است تعهدات داوطلبانه خود را به‌طور کامل و با حسن نیت اجرا کند."

و حالا باید مسئولان وزارت امورخارجه پاسخ بدهند که مگر آمریکا خلاف برجام عمل نکرده است پس چرا برای شکایت علیه آمریکا به کمیسیون برجام مراجعه نمی نمایند و با عدم پایبندی های ترامپ قرار است چه کنند؟!
کد مطلب : 210513