توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۲۵
رقابت مسکو و برلین برای حضور در بازار ایران
یک رسانه آمریکایی طی گزارشی تحلیلی به رقابت مسکو و برلین برای حضور در بازار انرژی ایران که یکی از بزرگترین کشورهای دارای ذخایر انرژی است، اشاره کرد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز، نشریه آمریکایی «ترامپت فیلادلفیا»، طی تحلیلی در زمینه رقابت روسیه و آلمان برای حضور در بازار انرژی ایران نوشت: برلین چشم به راه منابع بزرگ نفتی و گازی دیگر به غیر از روسیه تحت تحریم است و به همین دلیل به ایران می‌نگرد.

بنابر این گزارش، به دنبال برخی فعل و انفعال‌ها و تسهیل در تحریم‌ها منجمله امکان فروش نفت بیشتر، ایران وضعیت اقتصادی بهتری را تجربه می‌کند و آلمان نیز به این کشور به عنوان مکانی برای برون رفت از معمای پیچیده گاز روسیه وتحریم‌های اعمالی بر مسکو می‌نگرد.

با وجود اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران سطح تجاری روابط دو جانبه تهران و برلین در سال گذشته به ۲.۴۸ میلیارد دلار رسید و بر اساس تخمین اتاق بازرگانی آلمان فضای زیادی برای رشد در این زمینه وجود دارد.

ایران دارای چهارمین ذخایر نفت خام و ۱۷% گاز طبیعی جهان است و از این حیث دومین کشور جهان بشمار می‌رود بنابر این رویگردان شدن از این کشور برای آلمان دشوار است.

ترامپت نوشت: امروزه آلمان دارای ۱۰۰ شعبه از شرکت‌های خود در ایران است و برلین به حفظ ارتباط با تهران ادامه داده است. آلمان بر خلاف آمریکا که باید تلاش کند تا در بازار ایران حضور داشته باشد روابط بسیار مناسبی را با این کشور دارد و این قضیه به سال ۱۸۶۸ و حضور شرکت آلمانی «زیمنس» در ایران بر می‌گردد.

ترامپت نوشت: در حالی‌که همه کشورها چشم به راه حضور در ایران بعد از رفع تحریم‌ها هستند اما آلمان هم اکنون در این کشور حضور دارد . آلمان در‌ آینده نزدیک تمرکز بر داد و ستد با خاورمیانه کرده و بکارگیری قدرت نرم خود در این منطقه را تداوم خواهد داد.

این رسانه در زمینه معامله تهاتری ایران و روسیه نیز نوشت: روسیه نیز همواره رابطه گسترده‌ای با ایران داشته است. جدای از روابط تسلیحاتی با ایران، این کشور تاریخچه طولانی از همکاری تجاری با ایران را داشته است و بدین وسیله به تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور لطمه وارد کرده است. روسیه اخیرا گام‌هایی را برای معامله تهاتری با ایران برداشته است . باید گفت که این معامله به طور چند منظوره برای روسیه حائز اهمیت است و پای این کشور را در حوزه نفتی ایران باز می‌کند.
کد مطلب : 91820