توصيه به ديگران
۰
جمعه ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۴
کمبود آهن در مردان نشانه‌ای از ابتلا به سرطان
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه کم‌خونی ناشی از کمبود آهن در مردان می‌تواند نشانه‌ای از ابتلا به سرطان باشد، گفت: مردان دچار این مشکل نباید پیش از شناسایی علت کم‌خونی، قرص آهن مصرف کنند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز شاهین مرآت، در ارتباط با ضرورت انجام کولونوسکوپی در برخی از افراد، اظهار داشت: کسانی که در خانواده درجه یک خود بیمار مبتلا به سرطان کلون یا روده بزرگ داشته‌اند، احتمال ابتلا به این بیماری در آنها بیشتر است،‌ بنابراین نسبت به انجام کولونوسکوپی باید اهتمام ورزند.

 
وی افزود: اگر فردی از خانواده این افراد به‌طور مثال در 50 سالگی مبتلا به سرطان کولون شده است، اقوام درجه یک آن باید 5 تا 10 سال زودتر نسبت به انجام کولونوسکوپی اقدام کنند و بسته به شرایط بیمار برای آن تکرار 5 تا 10 ساله توسط پزشک توصیه می‌شود.

 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: افرادی مبتلا به کولیت زخمی و یا کسانی که دچار پولیپ روده هستند نیز مستعد ابتلا به سرطان کولون هستند بنابراین انجام کولونوسکوپی برای آنها ضرورت دارد. سایر افراد با ریسک معمولی در میانگین سنی 50 تا 55 سالگی لازم است این غربالگری را انجام دهند تا با تشخیص به‌موقع مانع از ایجاد و پیشرفت سرطان کولون در آنها شد.



 
این فوق تخصص گوارش و کبد بیان داشت: افراد با ریسک معمولی ابتلا به سرطان کولون با آزمایش مدفوع نیز می‌توانند اقدام پیشگیرانه را انجام و تشخیص پیش‌هنگام سرطان را برایشان انجام داد، البته این آزمایش نسبت به کولونوسکوپی دقت کمتری دارد.

 
مرآت در مورد پولیپ روده گفت: پولیپ مقدمه سرطان است و اکثر مواقع مشابه یک قارچ یا زگیل بوده که عارضه نداشته ولی پس از مدتی تبدیل به سرطان می‌شود و می‌تواند پولیپ سبب انسداد و خونریزی گوارشی شود.

 
وی با تأکید بر اینکه کم‌خونی در مردان ناشی از کمبود آهن باید جدی گرفته شود، گفت: بدترین کار در این هنگام برای مردان تجویز قرص آهن است؛ چراکه کمبود آهن در مردان و زنانی که یائسه شده‌اند می‌تواند نشانه‌ای از سرطان باشد، بنابراین این مشکل باید پیگیری و دلیل کم‌خونی مشخص شود.
کد مطلب : 234003