خطیب جمعه تهران:

آمریکا قبل اینکه دوباره با حادثه‌ای مانند افغانستان مواجه شود منطقه را ترک کند

31 تير 1401 ساعت 16:36

حجت الاسلام ابوترابی‌فرد با تأکید بر اینکه امروز حضور سیاسی و نظامی موثر آمریکا در منطقه به صفر رسیده است، گفت: آمریکایی‌ها قبل از اینکه دوباره با حادثه‌ای مثل حادثه افغانستان مواجه شوند باید منطقه را ترک کنند.


به گزارش عصر امروز، حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های امروز جمعه 31 تیر اظهار داشت: لازم میدانم از بلند قامتان ورزش کشور، مربی ایرانی و تمامی نیروهای عالمی که در لیگ ملت های والیبال برای کشور افتخار آفریدند تشکر کنم. ما باید در همه میادین ورزشی، رتبه های بالای ورزشی را به دست بیاوریم. امروز ورزش با سیاست، فرهنگ و اقتصاد گره خورده است.

وی در بخش دیگر از سخنان خود در خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به تحولات منطقه غرب آسیا افزود: امروز ایران به کریدور منطقه تبدیل شده است؛ نشست های دوجانبه روسیه و ترکیه، نشست سه جانبه آستانه و دیدارهای بسیار مهم و بیانات الهام بخش رهبر معظم انقلاب اسلام در تبیین شرایط سیاسی منطقه و جهان اسلام برای امت های اسلامی، ملت های منطقه و دنیا پیام آور قدرت و شکل گیری قدرت های نو در جهان پیش رو است.

امام جمعه موقت تهران با تاکید بر اینکه امروز دنیا با تحولات جدی روبرو است، گفت: هزاره سوم قطعاً هزاره آسیا است و ایران اسلامی در منطقه جنوب غربی آسیا در این تحولات نقش بنیادین و تعیین کننده ای دارد.

ابوترابی فرد به بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس جمهور ترکیه اشاره و عنوان کرد: تاکید رهبر انقلاب در گفتگو با رئیس جمهور ترکیه بر چند اصل بود؛ نکته اول مرز ایران و ترکیه مرز ماست و ما امنیت ترکیه را امنیت ایران می دانیم. در طول 4 دهه گذشته نگاه ایران، خلق قدرت برای ملت های اسلامی و به ویژه به ترکیه بوده است و انتظار ایران این است که امنیت مرز ترکیه و سوریه دغدغه ترکیه باشد. ایران در برابر تغییرات منطقه ای به طور جدی حساس است و اجازه نمی دهد راهی که هزاران سال قدمت دارد و از عوامل امنیت، صلح و اقتدار ملت های منطقه است، آسیب ببیند.

وی به نکته دیگری از بیانات رهبر انقلاب اشاره کرد و افزود: نکته دیگری که رهبر انقلاب با روسای جمهور مطرح کردند، بحث حضور آمریکا در کنار فرات است؛ همانطور که رئیس جمهوری ترکیه در سخنان خود اشاره کرد، حمایت آمریکا و متحدین آمریکا از تروریست ها موجب نا امنی ترکیه است؛ برای اینکه بخواهیم امنیت به منطقه برگردد باید از حضور آمریکا در منطقه خلاص شویم.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه امروز حضور سیاسی و نظامی موثر آمریکا در منطقه به صفر رسیده است، خاطر نشان کرد: نیروهای نظامی آمریکا در منطقه کارایی ندارند، عراق و سوریه را ببینید منطقه را مشاهده کنید، لشکرکشی های آمریکا بی اثر شده و حضور سیاسی آمریکا هم بی اثر شده است و حضور فیزیکی آمریکا هم باید حذف شود؛ آمریکایی ها قبل از اینکه با حادثه ای مثل حادثه افغانستان مواجه شوند باید منطقه را ترک کنند.

ابوترابی فرد در بخش دیگر ادامه داد: در کنار گفتگو های موثر در حوزه های اقتصادی و سیاسی روابط ایران با کشورهای اسلامی که همیشه در دستور کار ایران بوده است. کشورهای همسایه بدانند اقتدار آن ها اقتدار ایران است؛ ما به تمامیت ارضی آن کشورها فکر می کنیم، ما اقتدار ایران در کنار اقتدار ملت های منطقه می بینیم که این راهبرد قطعی ایران اسلامی است.

وی افزود: در این راستا تصمیمات مهمی در دولت سیزدهم برای تحکیم روابط با کشورهای همسایه گرفته شده است که امیدواریم شاهد افزایش ارتباطات ایران با کشورهای منطقه به ویژه کشورهای دوست و همسایه باشیم.

امام جمعه موقت تهران در مورد صنعت برق کشور گفت: ایران اسلامی در طول 4 دهه گذشته در تمام حوزه های مرتبط با زیرساخت های توسعه و پیشرفت، قدم های بسیار بلندی برداشته است؛ افتخارات بزرگی در کارنامه ملت ایران می بینیم هرچند متاسفانه در شاخص های کلان اقتصادی شرایط خوبی نداریم لذا دولت محترم و قوای سه گانه تمام نگاه خود را به اصلاح شاخص های کلان اقتصادی با استفاده از زیرساخت های اقتصادی، علمی و فرهنگی کشور معطوف کنند.

ابوترابی فرد یکی از حوزه های توسعه و پیشرفت کشور را حوزه صنعت برق کشور دانست و گفت: در سال 57 جمعیت ایران حدود 37 میلیون نفر بود و کل صنعت برق کشور حدود 7 هزار مگاوات و تقریباً معادل کشور ترکیه بود، اما شبکه انتقال برق به روستاهای کشور حدود 7 هزار روستا از برق استفاده می کردند و بخش اعظمی از جمعیت ایران از این زیرساخت ها محروم بودند اما امروز پس از 8 سال دفاع مقدس و سال ها تحریم، تولید برق در کشور حدود 88 هزارمگاوات است؛ این تحول عظیم در صنعت برق کشور بوده است.

وی با بیان اینکه امروز ایران در منطقه رتبه اول تولید انرژی برق را دارد، عنوان کرد: در حوزه فنی و مهندسی و متخصصین تربیت یافته در نظام آموزش عالی کشور به خودکفایی کامل رسیده ایم؛ فنی و مهندسی کشور در جایگاه فاخری است و در حوزه تجهیزات صنعت نفت نیز به خودکفایی رسیده ایم.

خطیب جمعه تهران ادامه داد: در حوزه شبکه برق، خطوط و پست ها امروز صد در صد شهرهای کشور از برق استفاده می کنند و بیش از 99.7 درصد از روستاهای کشور از نعمت برق برخوردارند که این آمار در دنیا 88 درصد است.

ابوترابی فرد با اشاره به اینکه تلفات ما در صنعت برق در یک دهه قبل حدود 18 درصد است، بیان داشت:  امروز تلفات این صنعت یک رقمی شده است و اراده دولت بر کاهش این تلفات است؛ علیرغم این پیشرفت ها با مشکلاتی در حوزه مصرف، بهره وری بالای انرژی، کاهش سرمایه گذاری بخش خصوصی در پروژه های صنعت برق نیز مواجه هستیم.

وی با اشاره به دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه صنعت برق در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم گام های بلندی در حوزه صنعت برق برداشته است، اول اینکه رئیس جمهور و معاون اول محترم در تحول صنعت نفت به عنوان زیرساخت توسعه و پیشرفت کشور اراده جدی داشتند، دوم همکاری نزدیک قانون‌مند و تحسین برانگیز وزارت‌خانه‌های صمت، نفت و کشاورزی با وزارت نیرو بود که اگر این همکاری نبود امروز با مشکلاتی روبرو بودیم، سوم نقش وزیر محترم نیرو به عنوان یک وزیر توانمند و عالم بود و چهارم تیم مدیریتی با تجربه، کارشناسان عالم که با تعهد و انگیزه و با صرف وقت در این یک سال گذشته قدم های بسیار ارزشمندی برداشته اند که تشکر از این مجموعه را لازم می دانم.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه دولت جدید در حالی دولت را تحویل گرفت که مشترکین خانگی و تجاری با خاموشی های زیادی مواجه بودند، گفت: اولین تصمیم کوتاه مدت دولت سیزدهم این بود که از 9 ماه قبل ساماندهی حوزه مدیریت مصرف انرژی برق را در دستور کار خود قرار داد به گونه ای که مشترکین خانگی و تجاری با هیچ محدودیتی روبرو نشوند و این کار انجام شده است و باید قدر شناس بود که این قدرشانی با دو اقدام صورت می گیرد، اول با قلم خود باید از دولت پشتیبانی کرد و دوم با کاهش مصرف و صرفه جویی.

ابوترابی فرد افزود: امروز ما در اوج مصرف برق قرار داریم و طبق آمار با حدود 4 درصد افزایش مصرف نسبت به سال قبل روبرو هستیم ولی یک دقیقه هم خاموشی نداشتیم که این مهم نتیجه اقدام اساسی دولت سیزدهم است.

وی مذاکره دولت با صنایع بزرگ را از اقدامات مهم دولت سیزدهم در مدیریت بهینه مصرف برق برشمرد و گفت: با تقسیم بندی صنایع بزرگ و برنامه ریزی دقیق  به طوری که به تولید صنایع بزرگ آسیب نخورد این کار در صنایع بزرگ و چاه های کشاورزی اتفاق افتاد و مصرف برق مدیریت شد.

خطیب جمعه تهران به برنامه های بلند مدت دولت در حوزه صنعت برق اشاره کرد و افزود: برنامه بلند مدت دولت این بود که از نهضت کاهش تلفات در دو حوزه زنجیره تولید و مصرف حمایت جدی شود که این اقدام باید با جدیت ادامه پیدا کند و همچنین افزایش ظرفیت تولید نیز از برنامه های بلند مدت دولت در زمینه صنعت برق بود؛ در این مدت برای اجرای این تصمیم قدم های موثری برداشته شده است.

خطیب جمعه تهران در خطبه‌ اول نماز جمعه امروز تهران، ضمن اشاره به دهه امامت و ولایت و همچنین روز مباهله اظهار داشت: در روز 24 ذی الحجه پیامبراکرم(ص)، جمعی از شخصیت های نصاری را که از قبول حق و پذیرش برهان و استدلال سرباز می زدند به مباهله دعوت کردند. در این مورد با هدف درخواست عذاب برای کسانی که در راه باطل قدم بر می‌دارند نخستین پیام مبارک مباهله این است که رسول اکرم دغدغه تبیین حق و دعوت مردم را دارد و از گفتگو، مباحثه و استدلال باز نمی نشیند و اگر استدلال و برهان مخاطب را تسلیم نکرد آماده مباهله است.

وی افزود: اسلام یعنی دانش و معرفت، اسلام یعنی علم، اسلام یعنی حقایق برهانی و معارفی که ریشه در فطرت عقل و جان بشر دارد لذا می فرماید من بعدک جاء بالعلم یعنی اگر کسانی که تسلیم علم نیستند، برای تبیین حق آن ها را به مباهله دعوت کند؛ یعنی علم فصل الخطاب است. کلام خدا چون حق است فصل الخطاب است کلام رسول الله چون حق است فصل الخطاب است علی ابن ابی طالب چون نماد حق است فصل الخطاب است.

امام جمعه موقت تهران خاطر نشان کرد: این ایمان این یقین تکیه گاه اهل معرفت برای پیروزی در همه صحنه ها است. کسی که ایمان به نصرت الهی دارد، در راه حق استوار و ثابت قدم است. این ثمره ایمان به راه است؛ پیامبر اکرم به ما می آموزد اهل یقین باشید و راه را با علم، مباحثه، تضرع به درگاه خدای متعال، با مخالفت هوا و هوس و شهوات درست انتخاب کنید و در راه درست ثابت قدم باشید؛ با امید به نصرت الهی قدم بردارید.

ابوترابی فرد بیان داشت: فخر رازی، مفسر و عالم برجسته اهل سنت در تفسیر کبیر جلد 4 صفحه 88 و 89 ذیل آیه شریفه مباهله این عبارت را آورده است؛ در میدان مباهله حضرت رسول در حالی حاضر گردید که جامعه پشمین سیاه رنگی بر دوش داشت همان جامه ای که در زمان نزول آیه مباهله به تن داشتند. پیامبر اکرم(ص) خطاب به همراهانشان فرمودند من دعا می کنم شما آمین بگویید، رسول اکرم(ص) شما را برای اجابت دعایش دعوت کرده است. پیامبر(ص) در پوشش آن جامه پشمین سیاه قرار گرفتند و حسنین(ع) و زهرا(س) و علی(ع) در پوشش آن جامه سیاه واقع شدند.

وی ادامه داد: فخر رازی می نویسد وقتی این خمسه طیبه زیر این پوشش سیاه قرار گرفتند آیه تطهیر نازل شد. در ادامه می گوید بدانید این روایتی که من نقل کردم گویا تمامی اهل حدیث و تفسیر بر او اتفاق دارند. شاید اشاره می کند به اتفاق امت اسلامی این جایگاه این کریمه مبارکه است. یعنی مردم اگر شما را به آیه مودت دعوت کردند، این شخصیت ها «قُربی» هستند و من با آنان در میدان مباهله حضور یافتم، لذا مفسران شیعه و اکثر محدثین اهل سنت اتفاق دارند مراد از ابنائنا و نسائنا و انفسنا ، حسنین، حضرت زهرا و امیر المومنین است.


کد مطلب: 313440

آدرس مطلب: http://asremrooz.ir/vdcc01q1x2bqs08.ala2.html

عصر امروز
  http://asremrooz.ir