توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۲۰
تحولات اوکراین| محتوای نهمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه
امکان لغو تحریم‌ها علیه بانک کشاورزی روسیه، اعتراف به فقدان تهدید مستقیم از جانب مسکو برای نروژ، ارزیابی لهستان از احتمال درگیری نظامی با روسیه و مانع تراشی آمریکا در مذاکرات بین مسکو و کی‌یف، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون اوکراین است.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، پارلمان اروپا در تلاش است تا از اتحادیه اروپا بخواهد که در چارچوب بسته جدید تحریم‌های ضد روسی، از تعمیر خطوط لوله نورد استریم و نورد استریم 2، جلوگیری کند.

به گفته منابع خبری آگاه، پیشنهاد شده که این امر بعنوان تحریم واردات انرژی از روسیه اجرا شود. این بدان معناست که همه کشورهای عضو، از جمله آلمان، موظف خواهند بود از هر نوع اقدامی برای مرمت و بازسازی خطوط لوله نورد استریم و نورد استریم 2 که در نتیجه وقوع انفجارهایی دچار آسیب و نشت گاز شده خودداری کنند.

پارلمان اروپا پس از رای گیری در مورد قطعنامه ای که روسیه را به عنوان "کشور حامی تروریسم" به رسمیت می شناسد، در تلاش است تا چنین مقاصدی را گسترش دهد. به عقیده برخی کشورهای اروپایی،  انزوای بین المللی روسیه باید به معنای ممنوعیت کامل تجارت با این کشور باشد. در عین حال، علاوه بر فقدان اختیارات مناسب از سوی پارلمان اروپا، روند هماهنگی نیز مانع تحقق این اهداف خواهد بود، زیرا بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه برای چنین اقدامی آمادگی ندارند.

لازم به یادآوری است که اتحادیه اروپا هنوز نتوانسته است در مورد تعیین سقف قیمت نفت روسیه به توافق برسد. این در حالی است که  کشورهای حوزه دریای بالتیک و لهستان بر تصویب بسته تحریمی جدید علیه روسیه تا تاریخ 5 دسامبر (14 آذر ماه) اصرار دارند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به روز دویست و هفتاد و نهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

11:02- بحران آتی در روابط آمریکا و اتحادیه اروپا به دلیل حمایت از اوکراین

نشریه گاردین، امروز، دوشنبه در تحلیلی نوشت: کشورهای غربی در حال احساس کردن عواقب بعدی کمک‌های ارائه شده به اوکراین هستند. همانطور که این مجله یادآور شده، کشورهای اروپایی به زودی با یک بحران انسانی و مهاجرتی مواجه خواهند شد که همه اعضای اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ساکنان بسیاری از شهرهای اروپایی به تظاهرات علیه تحریم های ضد روسیه روی خواهند آورد که از هم اکنون نیز آغاز شده است.

نویسنده معتقد است که پیامدهای درگیری نظامی در اوکراین شروع به تأثیرگذاری بر کشورهای غربی کرده و ممکن است منجر به از دست دادن حمایت متحدان خارجی کی‌یف شود. به نوشته این نشریه، این در حالی است که اکنون تازه ماه نوامبر است شرایط سخت زمستانی برای همه هنوز در راه است. با این وجود، سرعت ارسال تسلیحات و کمک های مالی به اوکراین در حال حاضر کاهش یافته، از آنجایی که غرب در حال اتمام ذخایر تسلیحات خود است و عرضه مدل های مدرن تر سلاح مشکل است.

گاردین یادآور شده، ضمن اینکه مردم کشورهای اروپایی دیگر شوکه نیستند، بلکه احساس ناتوانی می کنند. در شرایط فقدان مذاکرات صلح یا هر گونه بهبودی در وضعیت، خستگی از جنگ در اوکراین به بی‌تفاوتی تبدیل می‌شود».

علاوه بر این، در صورت پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات کنگره آمریکا، کمک به کی‌یف ممکن است کاهش یابد. پیش از این، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو، گفت که حمایت نظامی و مالی از اوکراین برای غربی‌ها گران تمام می شود، ولی در هر شرایطی حمایت از کی‌یف باید افزایش یابد.

اتحادیه اروپا امکان لغو تحریم‌ها علیه بانک کشاورزی روسیه را بررسی خواهد کرد

اتحادیه اروپا درخواست مقامات مسکو برای لغو تحریم‌های اعمال شده علیه بانک کشاورزی روسیه و اتصال مجدد آن به سیستم سوئیفت را به عنوان بخشی از توافقنامه صادرات غلات را دریافت کرده و اکنون در حال بررسی این امکان است.

این موضوع را پیتر استانو، سخنگوی کمیسیون اروپا یادآور شد. به گفته وی، هر گونه اصلاحیه در اقدامات اتحادیه اروپا مستلزم تصمیم متفق القول همه کشورهای عضو شورای اتحادیه اروپا است.

این دیپلمات تاکید کرد که تحریم های اتحادیه اروپا در پاسخ به اقدامات نظامی روسیه علیه اوکراین اتخاذ شده است، اما "بر مبادله محصولات کشاورزی و غذایی، از جمله گندم و کود، بین کشورهای ثالث و روسیه تاثیر نمی گذارد" و با وجود قطع ارتباط این بانک از سیستم سوئیفت، اما پرداخت همچنان امکان‌پذیر است.

طرف روسی با این نظریه مخالف است و بارها از مانع تراشی ها و محدودیتها در ارسال محصولات کشاورزی این کشور برای مشتریان خارجی شکایت کرده است.

وزارت دفاع نروژ تهدید مستقیمی از سوی روسیه برای این کشور نمی‌بیند

بیورن آریلد گرام، وزیر دفاع نروژ، در یک مصاحبه اعلام کرد که تهدید نظامی مستقیمی از جانب روسیه برای این کشور نمی بیند.

به گفته وی، پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، روابط نروژ و روسیه دستخوش تغییراتی شده است. گرام افزود: ما برخی از خطوط ارتباطی را حفظ کرده ایم، همچنان با روسیه در زمینه شیلات همکاری می کنیم و با هم درگیر عملیات نجات در دریاها هستیم. ما همچنین ارتباط بین نظامیان دو کشور را حفظ کردیم، هرچند فعالیت در این راستا بسیار کمتر شده است.

به گفته وزیر دفاع نروژ، "در مقطعی همه چیز باید به حالت عادی بازگردد." با این حال، او معتقد است که وضعیت فعلی همچنان پیامدهای بلندمدتی خواهد داشت. گرام اشاره کرد، اکنون تنها سه بندر در نروژ به روی قایق های ماهیگیری روسی باز است.
در عین حال، به گفته وی، در پس زمینه درگیری اوکراین، نروژ هزینه های دفاعی را افزایش داده و با دقت مضاعف روند اوضاع در منطقه را زیر نظر دارد. وزیر دفاع افزود: با این حال، ما تهدید نظامی مستقیمی برای خود نروژ نمی بینیم. البته وضعیت جدی است و ما باید برای هر اتفاقی آماده باشیم.

سفیر روسیه: روابط دوستانه روسیه و چین شکست ناپذیر است

ایگور مورگولف، سفیر روسیه در چین شب گذشته، یکشنبه، در دیدار با وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین تاکید کرد که روابط روسیه و چین بسیار مستحکم و شکست ناپذیر است و دوستی دو کشور با هر چالشی مقابله خواهد کرد.

این دیپلمات افزود: روسیه برای تعمیق همکاریهای خود با جمهوری خلق چین در همه زمینه ها تلاش کرده و همچنین به همراه پکن، تمام سعی خود را برای غلبه بر "هژمونی تک قطبی" غرب انجام خواهد داد.
سفیر روسیه گفت: علاوه بر این، دو کشور به طور مشترک از نظم جهانی بر اساس قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل دفاع خواهند کرد.

پیشتر، مورگولف گفت که مسکو مشتاقانه منتظر  سفر شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین در مارس سال 2023 به مسکو است. وی در عین حال تاکید کرد که سران دو کشور به طور منظم از طریق تماسهای تلفنی و ویدئوی با یکدیگر ارتباط دارند.

وزیر خارجه چین: پکن و مسکو هژمونی تک قطبی و سیاست زورگویانه را به رسمیت نمی شناسند

وانگ ایی، وزیر امور خارجه چین در دیدار با ایگور مورگولف، سفیر روسیه در روز یکشنبه اعلام کرد که پکن، مانند مسکو، سیاست زورگویانه و  وحشیانه و همچنین هژمونی تک قطبی را نمی پذیرد و با آن مقابله خواهد کرد.

وزیر خارجه چین تاکید کرد: چین و روسیه با هم یک جهان چند قطبی را ترویج می کنند  و سرسختانه از نظام روابط بین الملل که هسته اصلی آن سازمان ملل متحد است و نظم جهانی مبتنی بر قوانین بین المللی حمایت خواهند کرد. وی افزود: طرف چینی قصد دارد ارتباطات خود را با روسیه در سطح بالایی حفظ کند و حمایت متقابل را شرط لازم برای توسعه هر چه بیشتر هر دو کشور می داند.

ایی خواستار تقویت روابط بین کشورهای سازمان همکاری شانگهای و بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) برای دستیابی به صلح و ثبات در سطح منطقه و جهان شد.

توکایف برای گفتگو با پوتین وارد مسکو شد

قاسم ژومارت توکایف، رئیس جمهوری قزاقستان اواخر شب گذشته، یکشنبه، برای یک سفر رسمی وارد مسکو شد و امروز، دوشنبه، با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه دیدار و گفتگو خواهد کرد.

سرویس مطبوعاتی کاخ ریاست جمهوری قزاقستان در این باره یادآور شد: «فردا، دوشنبه، مذاکرات بین سران دو کشور در مسکو انجام خواهد شد. علاوه بر این، توکایف و پوتین از طریق ویدئو کنفرانس در نشست مجمع همکاری های بین منطقه ای قزاقستان و روسیه شرکت خواهند کرد.»

سفر توکایف به مسکو اولین سفر خارجی رسمی وی، پس از انتصاب مجدد به پست ریاست جمهوری است.

کرملین روز یکشنبه اعلام کرد که روسای جمهوری روسیه و قزاقستان در خصوص مسائل مربوط به توسعه بیشتر روابط روسیه و قزاقستان و موضوعات مهم منطقه و بین المللی گفتگو خواهند کرد.

مقامات امنیتی لهستان: هیچ علامتی دال بر تجاوز نظامی از سوی روسیه وجود ندارد

استانیسلاو ژرین، دبیر مطبوعاتی وزیر هماهنگ کننده اقدامات سرویس ویژه امنیتی لهستان،  اعلام کرد که مقامات ورشو هیچ نشانی از آمادگی روسیه برای حمله به خاک لهستان نمی بیند. وی گفت: ما هیچ سیگنالی دریافت نکردیم که نشان دهد روسیه در حال انجام تدارکاتی برای تهاجم نظامی به خاک لهستان باشد. به نظر ما، بسیار بعید است که روسیه تلاش کند تا به قلمرو یکی از اعضای ناتو دست درازی کند.»

در عین حال، این مقام لهستانی تاکید کرد که حمایت از مقامات کی‌یف و موقعیت جغرافیایی این کشور، آن را به هدفی برای تهدیدهای ترکیبی از سوی مسکو، از جمله : حملات سایبری، و انتشار اطلاعات نادرست، تبدیل کرده است.

وی همچنین تاکید کرد که در حال حاضر شرایط لازم برای برقراری صلح در اوکراین وجود ندارد. ژرین افزود: «ما باید برای قبول این واقعیت آماده شویم که درگیری نظامی کنونی در اوکراین می تواند سال ها ادامه داشته باشد، اما با وقفه های استراتژیک احتمالی.»

 نخست وزیر لهستان  نیز روز گذشته یادآور شد که اگر روسیه در مناقشه با اوکراین پیروز شود، کل اروپا بازنده خواهد بود. این سیاستمدار لهستانی تاکید کرد که ورشو در کنار کی‌یف است، زیرا "طرفدار آزادی و دموکراسی" است.

لوکاشنکو آمریکا را به مانع تراشی در مذاکرات اوکراین و روسیه متهم کرد

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس شب گذشته، یکشنبه ابراز عقیده کرد که ایالات متحده اجازه نمی دهد اوکراین مذاکرات با روسیه را آغاز کند. وی در مصاحبه با  شبکه اول تلویزیون روسیه گفت: «اگر منظور شما رهبری اوکراین است، قطعاً آنها اجازه [شروع مذاکرات] را ندارند. آمریکایی‌ها نمی‌خواهند چنین چیزی اتفاق بیفتد و در این بین  نیز به سختی متضرر خواهد شد.»

لوکاشنکو یادآور شد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌ جمهوری اوکراین با ارائه پیش‌ شرط‌های غیرقابل قبول، اصول اساسی مذاکرات را نقض می‌کند، در حالی که برای دست یابی به صلح باید بر سر میز مذاکره نشست و همه شرایط را در آنجا مطرح و مورد بررسی قرار داد.
مرجع : تسنیم
کد مطلب : 317318