توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۷ تير ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۱۳
چرایی بن بست مذاکرات...
نقاط اختلافی بین ایران و امریکا بیش از مواردی است که صرفاً آن را خلاصه در بحث تحریمی سپاه کرد. نقاط اختلافی موجود از موارد فنی خارج شده و بیشتر ماهیتی سیاسی و فراهسته ای پیدا کرده است. آمریکایی‌ها بارها اعلام کردند که ایران باید در چارچوب مواردی خارج از مذاکرات هسته‌ای تعهدات دیگری همچون در زمینه منطقه‌ای و موشکی را پذیرا باشد.
چرایی بن بست مذاکرات...
Share/Save/Bookmark
سرویس سیاسی عصر امروز؛

🔹 نقاط اختلافی بین ایران و امریکا بیش از مواردی است که صرفاً آن را خلاصه در بحث تحریمی سپاه کرد. نقاط اختلافی موجود از موارد فنی خارج شده و بیشتر ماهیتی سیاسی و فراهسته ای پیدا کرده است. آمریکایی‌ها بارها اعلام کردند که ایران باید در چارچوب مواردی خارج از مذاکرات هسته‌ای تعهدات دیگری همچون در زمینه منطقه‌ای و موشکی را پذیرا باشد. ربط دادن موضوعات موشکی و منطقه‌ای به مساله هسته‌ای امری است که از ابتدا توسط تیم سیاست خارجی بایدن پیگیری شده است. راهبرد بایدن در بحث مذاکرات هسته ای راهبرد «همزمانی» است، این در حالی است که در دولت اوباما راهبرد گام به گام در دستور کار قرار گرفته بود.

🔸 آمریکایی‌ها معتقدند ابزاری که باعث روآوردن ایران به مذاکرات شده، ابزار تحریم است. حال چنانچه این ابزار در این مرحله و در بحث مذاکرات هسته‌ای از بین برود، ایران دیگر برای سایر موارد همچون موشکی و منطقه‌ای پای میز مذاکره نخواهد آمد. بنابراین الان باید با ابزار تحریم، امتیازهای لازم را از ایران در سایر مسائل کسب کرد. به همین منظور است که رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اعلام کرد که چنانچه ایران خواهان خروج سپاه از لیست تحریمی است، باید تعهدات فرابرجامی را نیز پذیرا باشد.

✅ در این وضعیت طبیعی است که ایران نیز حاضر نخواهد بود دستاوردهای هسته ای فعلی خود را که میتواند از آن بعنوان یک برگ برنده و اهرم فشار و ایضا یک عامل بازدارنده استفاده کند و بر طرف مقابل فشار آورد را با بازگشت به توافقی که حتی در اوج اجرایش هم عملا تحریم ها را لغو نکرد و در دوره ترامپ نیز با یک امضا مزایایش را ساقط شده دید، از دست بدهد و در این زمینه سالها عقب بیفتد.

🔹 در این بین شرکتها و کارتل های خارجی هم که معمولا پیش بینی های دقیقی از آینده دارند، حاضر نخواهند بود در ایران سرمایه گذاری گسترده ای را انجام دهند مخصوصا که ترامپ نیز طی روزهای اخیر کاندیداتوری اش را تلویحا اعلام کرده و اکثر جمهوری خواهان کنگره و سنا نیز بر پاره کردن مجدد برجام در صورت بازگشت به قدرت تصریح دارند.

 🔸 نهایتا باید گفت احیای توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ حداقل تا انتخابات کنگره امریکا بسیار دور از ذهن است و بن بست بین ایران و غرب همچنان و حداقل در کوتاه مدت باقی خواهد بود.

✅👈 البته روشن است که ایران نیز ابزارهای مختلفی برای آمپاس طرف مقابل در اختیار دارد و از آنها نیز جهت تعدیل فشارهای اقتصادی علیه خود بهره خواهد گرفت.

۶ تیر ۱۴۰۱
کد مطلب : 312775