توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۵۹
6 نیروگاه تولید برق برای اولین بار در یک ماه به شبکه متصل شد
در شهریور امسال تعداد 6 نیروگاه زاهدان-1، زاهدان-2، عسلویه، فردوسی، تربت حیدریه و دو کوهه، به مرحله اتصال به شبکه سراسر برق رسید، این اولین بار در کشور بود که 6 نیروگاه در یک ماه به شبکه متصل شد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، تابستان سال جاری به عرصه تاخت و تاز صنعت برق بدل شد و رکوردهای متعددی یکی پس از دیگر در حوزه برق کشور شکسته شد.

بر این مبنا رکورد ساخت نیروگاه در یک سال، تعمیرات نیروگاهی به همراه برخی نصاب‌های دیگر از جمله مواردی بود که در نهایت به تامین پایدار برق در بخش خانگی و مدیریت مصرف برق در سایر حوزه‌ها منتهی شد.

در ادامه این رکوردشکنی‌ها در ماه پایانی فصل تابستان و طی شهریور‌ سال جاری، یک رکورد دیگر در صنعت برق شکسته شد.

بر مبنای جزئیات ارائه شده توسط شرکت مپنا در شهریور سال 1401 نصاب سنکرون واحدهای نیروگاهی به عددی جدیدی در طول یک ماه رسید، بر این مبنا فقط در طول 31 روز شهریور‌ سال 1401، تعداد 6 نیروگاه، زاهدان-1، عسلویه، فردوسی، زاهدان-2، تربت حیدریه و دو کوهه به مرحله اتصال به شبکه سراسر برق رسید.

بر اساس گزارش شرکت مپنا، این 6 واحد نیروگاهی مجموعا ظرفیت 873 مگاوات تولید برق را بر عهده دارند و به مرحله سکنرون‌سازی با شبکه سراسری تولید برق کشور رسیده‌اند.

این رکورد درحالی ثبت شد سنکرون سازی 6 واحد تولید برق در یک ماه دستاوردی ارزشمند به حساب می‌آید.

* جزئیات برنامه ساخت نیروگاه در سال گذشته

به گزارش فارس، از ابتدای شهریور‌ سال گذشته بود که تلاش برای تامین 6 هزار مگاوات نیروگاه تا پایان شهریور سال 1401 در مدت یک سال شروع شد.

در همین رابطه، همایون حائری، معاون برق و انرژی وزیر نیرو در بیان جزئیات برنامه 6000 هزار مگاواتی ساخت نیروگاه می‌گوید: ‌برنامه‌ای که برای سال اول دولت در نظر گرفتیم شامل افزایش ظرفیت تولید به میزان 6 هزار مگاوات است که از این مقدار 4900 مگاوات مربوط به واحدهای حرارتی و تجدیدپذیر است.‌

به گفته حائری 4260 مگاوات از این برنامه واحد حرارتی است که توسط وزارت نیرو و یک واحد نیز توسط بخش صنایع به عنوان اولین نیروگاه احداثی در راستای تفاهم‌نامه وزارت نیرو و صنایع ساخته شد.‌

این مقام مسئول با بیان اینکه 500 مگاوات هم توسط نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین می‌شود، افزود: ‌همچنین 286 واحد نیروگاهی موجود هم با اقدامات کارشناسان داخلی حدود 1115 مگاوات ارتقای توان خواهند داشت.‌

* رکورد تاریخی ساخت نیروگاه در یک سال شکسته شد

نکته قابل توجه راجع به برنامه دولت در یک سال اول به عنوان افزایش ظرفیت ساخت نیروگاه آن است که رکورد ساخت نیروگاه در یک سال در کشور شکسته شده است.

بر اساس آمار، بیشترین آمار مرتبط با افزایش ظرفیت نیروگاهی در طی یک سال مرتبط با سال 1389 با توسعه 4935 مگاواتی است اما در سال اول دولت سیزدهم رشد، 6 هزار مگاواتی واحدهای نیروگاهی سبب شد تا این رکورد با ارتقای 22 درصدی به ثبت برسد.

* حل مسئله برق کشور با  ساخت 12 هزار مگاوات نیروگاه در طی دو سال

به گزارش فارس، با توجه به اجرای موفق برنامه ساخت 6 هزار مگاوات نیروگاه در سال گذشته، وزارت نیرو برای سال 1402 نیز برنامه ساخت 6 هزار مگاوات نیروگاه دیگر را در دستور کار قرار داده است.

در همین رابطه، عبدالرسول پیشاهنگ، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی، می‌گوید: برای تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده مقرر شده است تا ظرفیت نیروگاه‌های کشور ۶ هزار مگاوات افزایش یابد که بیش از سه هزار و ۵۰۰ مگاوات از این ظرفیت مربوط به نیروگاه‌های بخش خصوصی و دولتی است و مابقی آن توسط نیروگاه‌های صنایع، تجدیدپذیر و تولید پراکنده محقق خواهد شد.​‌

در این باره محمد پورحمید، کارشناس حوزه اقتصاد انرژی در گفت وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: انرژی لازم برای راه‌اندازی واحد بخار نیروگاه های گازی از طریق اتلاف انرژی واحدهای گازی تامین شده و می‌تواند بازدهی یک نیروگاه را به نزدیک 60 درصد برساند.‌

به گفته این کارشناس اقتصاد انرژی‌ این میزان افزایش راندمان، نیروگاه را به اوج بازدهی ترمودینامیکی می‌رساند و به لحاظ عملیاتی افزایش راندمان بیش از این ممکن نیست.‌

بنابراین گزارش با توجه به تحقق وعده ساخت 6 هزار مگاوات نیروگاه تا پایان شهریور‌ سال 1401، به نظر می‌رسد، ظرفیت ساخت این واحدهای نیروگاهی در سال جاری دور از دسترس نبوده و ساخت 12 هزار مگاوات نیروگاه در طی دو سال می‌تواند زمینه حل پایدار مسئله برق کشور را فراهم کند.
مرجع : خبرگزاری فارس
کد مطلب : 315340