به گزارش عصر امروز در ادامه سیاست بازگرداندن اساتید و دانشجویان مسئلهدار به دانشگاه که البته مورد انتقاد بسیاری از دانشگاهیان هم هست، اخیراً دیوان عدالت اداری به بازگشت دانشجویی حکم داده شده که وی به دلیل تخلفات انضباطی و اخلاقی از دانشگاه اخراج شده بود.گفته میشود از این دانشجو که نقش فعال در تجمعات غیرقانونی و ایجاد التهاب در فضای دانشگاه داشته و شکایات نیز از وی وجود دارد که یک مورد آن مربوط به شکایت یک خانم در کمیته انضباطی درباره رابطه نامشروع است.
چگونه یک دانشجوی مسئلهدار به دانشگاه بازمیگردد؟علی رادمنش، دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل اخیراً در اظهاراتی که درباره بازگشت دانشجویان مسئلهدار به دانشگاه داشته به موضوع تلاش وزارت علوم برای بازگشت برخی دانشجویان مسئلهدار اشاره میکند و میگوید: برای نمونه، دانشجویی که تعداد زیادی از خانمها و بیش از ۸۰ نفر از او به دلیل مسائل اخلاقی ( در کمیته انضباطی) شکایت کردهاند، چگونه باید بهسادگی به دانشگاه برگردد؟ آیا کسانی که مصرانه خواهان بازگشت دانشجویان اخراجی هستند، حاضرند فرزندان خود را با چنین فردی همکلاس کنند؟
در حکمی که برای بخشش و بازگشت این دانشجو داده شده دو موضوع وجود دارد، در یک مورد به عفو رهبر معظم انقلاب استناد شده که باید گفت این عفو در مورد پروندههای قضایی است نه انضباطی و این دانشجو پرونده قضایی نداشته است. ضمن اینکه دستور رئیسجمهور وقت و ابلاغ آییننامه بخشش و یا تخفیف مجازات محکومین انضباطی خود دلیل دیگری است برای اینکه سازوکار عفو یا در بخشش در کمیتههای انضباطی از فرمان عفو رهبری تفکیک شده است، زیرا ابلاغ دستورالعمل بخشش یا عفو بعد از فرمان عفو رهبری و در سال ۱۴۰۲ ابلاغ شده است.
همچنین در این حکم به جز ۹ بند ۲ مصوبه ریاستجمهوری وقت استناد شده که این نیز غیرقانونی است، زیرا در بند ۷ بخش ب همین مصوبه اشاره شده که افراد دارای احکام قبلی شامل عفو و تخفیف نمیباشند. این دانشجو حکم قبلی انضباطی دارد و در ابتدای دوره دکتری نیز بدلیل تخلفات در مقاطع قبلی با اخذ تعهد در سال ۱۳۹۷ پذیرفته شده بود.
از طرف دیگر حکم قبلی دو ترم محکومیت این دانشجو مربوط به ایجاد اختلال در برنامههای دانشگاه و شکستن فنسهای دانشکده علوم اجتماعی در اردیبهشتماه ۱۴۰۱ (برای برگزاری مسابقه فوتبال مختلط) بوده و ارتباطی با اتفاقات پاییز ۱۴۰۱ ندارد و به دلیل سوابق تخلفات قبلی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در زمینههای اخلاقی و اختلال در نظم دانشگاه در سالهای مختلف شامل هیچگونه تخفیفی قرار نگرفتند.
از خطای اخلاقی و امنیتی نباید گذشتعلیرضا عباسی نماینده کرج در مجلس در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس درباره بازگشت دانشجویان مسئلهدار به دانشگاه گفت: ساحت دانشگاه مقدس است، همینطور که آموزشوپرورش جایی است که نسل آینده ما را دارد تربیت میکند ما باید تلاش کنیم افرادی که در دانشگاه هستند به ارزشهای انقلاب و احکام و شریعت پایبند باشند بنابراین این را هیچکس نمیپسندد که فردی باشد که بخواهد بیدینی یا بیاخلاقی را در دانشگاه ترویج کند.وی اظهار داشت: یکزمان خطایی که دانشجو انجام میدهد یک خطای ناچیز و کوچکی است ولی یکزمان این خطا اخلاقی، امنیتی یا مالی است که قابلگذشت نیست و نباید از آن گذشت.
ارسال ۴۷ پرونده دارای احکام انضباطی اخراج از دانشگاه به وزارت علومسعید حبیبا معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان اخیراً با تأکید بر اینکه آمار دقیقی از پروندههای انضباطی دانشجویان در دانشگاههای کل کشور نداریم، گفته که دانشگاهها به طور مستقل در این زمینه تصمیمگیری میکنند.
در ۳ سال اخیر فقط ۴ دانشجو اخراجِ انضباطی شدهاند رئیس سازمان امور دانشجویان همچنین تأکید میکند: اما در سه سال اخیر ۴۷ پرونده پیشنهاد اخراج از دانشگاه دانشجویان برای تأیید نهایی به وزارت علوم ارسال شده بود که حکم اخراج ۴ نفر از آنها در کمیته مرکزی انضباطی دانشجویان تأیید شد.