تاکنون ۱۴۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور مشاهده شده است که ۱۳۰ مورد از این افراد از امارت متحده به کشور وارد شدهاند و تنها ۱۱ مورد در کشور به این بیماری مبتلا شدهاند.
به گزارش عصر امروز شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: تاکنون ۱۴۹ مورد ابتلا به تب دنگی در کشور مشاهده شده است که ۱۳۰ مورد از این افراد از امارت متحده به کشور وارد شدهاند و تنها ۱۱ مورد در کشور به این بیماری مبتلا شدهاند.
وی ادامه داد: ۳ مورد از این موارد ابتلا در بندرلنگه بوده و ۸ مورد نیز از سایر کشورها به کشور ایران وارده شدهاند. خوشبختانه این بیماری تنها یک مورد مرگ و میر داشته است که خانم مسنی بوده که در امارات به این بیماری مبتلا شده است و در داخل کشور مطلقا ابتلای منجر به مرگ نداشتهایم.
عرشی با بیان اینکه وضعیت ۱۱ بیمار مبتلا نیز مساعد است گفت: این ۱۳۰ مورد در نقاط مختلف کشور از جمله، مشهد، شیراز، تهران، قم و سایر شهرها شناسایی شدهاند که از کشورهای دیگر به کشور آمدهاند و تنها جایی که پشه آلوده وجود دارد و مستقر است شهر بندلنگه است. در استانهای جنوبی و گیلان نیز موارد محدودی وجود دارد و موارد ابتلا نیز تاکنون در این استانها نداریم و ممکن است به مرور زمان این پشه تکثیر شود.
وی با با اشاره به تبلیغات شایع در فضای مجازی درباره درمان این بیماری توضیح داد: برخی از پمادها و اسپریها ممکن است منجر به پشگیری از گزیدگی پشه شود و این پمادها و اسپریها که در کشور تولید میشوند میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. همچنین استفاده از پشه بند در استانهای آلوده و استفاده از لباسهای پوشیده میتواند به پشیگیری از ابتلا کمک کند. توصیه میشود در مکانهای آلوده که پشه زیاد است تردد نکنیم. برخی اظهارات درباره مصرف داروهای گیاهی و جوشاندن آب در محیط درست نیست.
عرشی افزود: این بیماری از طریق پشه آئدس منتقل میشود و خون خواری بالایی دارد و در روز ممکن است تا ۲۰ نفر را مورد گزش قرار دهد، در هیچ استانی درحال حاضر نگرانی وجود ندارد و فقط بندر لنگه به این بیماری آلوده شده است.
وی توضیح داد: این نگرانی وجود دارد هموطنانی که به کشورهای آلوده مسافرت میکنند ممکن است این بیماری را به کشور وارد کنند و نگرانیم بیماری در ماههای آینده در استانهای جنوبی شایع شود.
عرشی با بیان اینکه بیماری تب دنگی درمان دارویی خاصی ندارد و واکسن آن به طور گسترده در دسترس نیست گفت: اغلب مبتلایان علائم خفیف دارند و فرم شدید بیماری را نمیگیرند و نوع شدید پس از چندبار ابتلا رخ میدهد. در بیست درصد موارد ممکن است تب شدید و درد بدن و استخوانی مشاهده شود و اگر فردی به نوع شدید بیماری مبتلا شود ممکن است شکم درد و خونریزی نیز مشاهده شود اما خوشبختانه موردی از ابتلای شدید به این بیماری مشاهده نشده است.