قرار است 25 هزار تاکسی برقی وارد تهران شود اما در خصوص نحوه واگذاری و ورود این تاکسیها حرف و حدیثهایی مطرح شده است.
به گزارش عصر امروز «در شهر تهران سالانه بیش از ۳۷۰۰ نفر به علت آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند» و خسارت آلودگی در پایتخت «بالغ بر ۲.۳ میلیارد دلار است،» این را دبیرکل اتحادیه جهانی مبارزه با بیماری های ریوی محمدرضا مسجدی می گوید.
برای کاهش آلودگی هوا قرار است 25 هزار تاکسی برقی وارد تهران شود اما برخی انتقاداتی به این موضوع داشته و آن را شوآفی بیش نمی دانند.
در سفر اخیر شهردار تهران به چین قرارداد خرید تاکسی برقی، 791 دستگاه واگن، موتورسیکلت برقی و ... بسته شد. بخشی از این تاکسیها توسط شهرداری و بخشی توسط دولت وارد می شود.
در حال حاضر 80 هزار تاکسی در تهران فعال است که نیمی از آنها فرسودهاند و آلایندگی تولید میکنند. در صورت ورود تاکسی برقی، بیش از یک چهارم ناوگان نوسازی میشود.
در خصوص نحوه واگذاری تاکسی ها، شهرداری می خواهد با تاسیس یک شرکت رانندگان را سهام دار کند اما درباره مدل واگذاری تاکسیهای دولت خبری در دست نیست.
برآورد قیمت صورت گرفته برای این تاکسی ها به گفته یکی از اعضای شورای شهر تهران حدود 700 تا 800 میلیون تومان است و برای شارژ هم قرار است با کمک وزارت نیرو ایستگاه های در پایتخت ساخته شود.
آلودگی علاوه بر تهران در سایر کلان شهرهای کشور هم وجود دارد و یکی از متهمین اصلی در این زمینه سوخت و منابع آلاینده متحرک است.
تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل ونقل ترافیک شورای شهر تهران می گوید «اینکه ناگهان در حجم انبوهی خودروی برقی وارد کنیم به نظرم خطاست» و باید برای زیرساختها فکری کرد و در مقابل معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران محسن هرمزی می گوید که «زیرساختهای برقیسازی را با حمایت خوب دولت و همکاری وزارت نیرو و وزارت صمت آماده می کنیم» و امیدواریم سال آینده بتوانیم بخشی از ناوگان را برقی کنیم.
به گفته کارشناسان، برای رفع آلودگی هوا باید تمامی دستگاههای مسوول در قانون هوای پاک، پای کار آمده و به وظایف خود عمل کنند. در پکن هم با برقی سازی و توسعه حمل ونقل عمومی معضل دیرینه آلودگی هوا برطرف شد.