«شهردار تهران را برکنار کنید» این عنوان یک پویش اینترنتی است که سه ماه پیش در اعتراض به شایعه قطع درختان پارک قیطریه ثبت شد اما چند روزی است به خبر اول برخی رسانهها تبدیل شده است.
به گزارش عصر امروز رئیس شورای شهر تهران مهدی چمران در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ایجاد کارزار 58 هزار امضایی برکناری شهردار تهران گفت وجود کارزارها دلیلی برای تغییر در موضوعی که مراحل قانونی آن طی شده نیست.
برخی رسانهها بدون اشاره به دلیل مخالفت چمران با تغییر مسیرهای قانونی، سعی کردند وانمود کنند که شهردار تهران به درخواست مردم بیاعتنا بوده است.
این در حالی است که رئیس شورای شهر، تغییر مدیریتها در نیمه کار را باعث به هم ریختن امور و توقف کارها دانسته بود.عضو شورای شهر حبیب کاشانی میگوید حرف و نظر مردم برای ما بسیار مهم است اما باید در چهارچوب قانون باشد تا قابلیت اجرا پیدا کند. ما با رای مردم انتخاب شدهایم و اگر شهروندان اعتراضی به عملکرد شهرداری دارند قول میدهم با ارائه مستندات موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری کنیم.
اعضای شورای ششم شهر تهران در سالهای فعالیت خود برای دریافت دیدگاههای شهروندان تهرانی بهصورت هفتگی دیدارهای مردمی داشتهاند.
شهرداری تهران نیز طی دو دوره پویش «من شهردارم» پروژه های خود را در معرض رای مردم قرار داده است به طوری که در آخرین مرحله این طرح، بالغ بر یک میلیون و سیصد هزار نفر شرکت کردند.
به گفته چمران «سیستم کشور ما کارزاری نیست و انتخاباتی است» چراکه ممکن است پویشهای متفاوتی در مقابل هم ثبت شود.
در سه روز اخیر پویش دیگری نیز در حمایت از علیرضا زاکانی تشکیل شده که توانسته بیش از 120 هزار امضا دریافت کند. کارزار برکناری زاکانی طی 3 ماه نتوانسته بود به این سطح از حمایت برسد.
کارشناس شهری مصطفی محسنی می گوید که شورای شهر تهران نباید نسبت به پویش اینترنتی برکناری شهردار تهران بیتفاوت باشد چرا که این نظر مردم است و باید به آن احترام گذاشت.
ابراهیم نجاری دیگر کارشناس حوزه شهری اما اعتبار چنین کارزارهایی را زیر سوال میبرد چرا که معتقد است اولا مشخص نیست هرکس چند امضا پای این مطالبه ثبت کرده است.
ثانیا آیا این افراد لزوما شهروندان دارای حق رای در تهران هستند یا خیر؟ بالاخص که معمولا پشت این کارزارها نیتهای سیاسی وجود دارد که احتمالا با ارزیابیهای فنی کارشناسی همسان نباشد.
باتوجه به اینکه محدود کردن نظر مردم به روز انتخابات میتواند باعث دلسردی و بیتفاوتی آنان نسبت به سرنوشت شهرشان شود، طراحی سازوکاری برای رسیدن مستمر نظرات مختلف به گوش اعضای شورای شهر میتواند همراهی و نظارت شهروندان را بر مدیریت شهر خود به همراه داشته باشد..
این سازوکار باید علاوه بر معتبر بودن، بهگونهای عملیاتی باشد که بدون ایجاد اختلال در مدیریت شهری بتواند حضور و نظر مردم را در تمام طول دوره فعالیت شورای شهر به همراه داشته باشد.