توصيه به ديگران
۰
جمعه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۸
جشنواره فجر در ایران بررسی شد یا آمریکا؟
دبیر سی‌وپنجمین دوره جشنواره فیلم‌فجر در شرایطی خود را به جشنواره جهانی فجر رساند که اواخر اسفندماه به آمریکا رفت و همزمان با برگزاری جشنواره جهانی به ایران بازگشت.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز، محمدحیدری که دبیری دور بعدی جشنواره فیلم فجر را نیز عهده‌دار است. بعد از برگزاری جشنواره فیلم فجر اواخر اسفندماه ایران را به مقصد آمریکا ترک کرد و برای حضور در جشنواره جهانی فجر خود را به ایران رساند که در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌ها از نحوه برگزاری سی‌وپنجمین جشنواره ملی فیلم فجر خبر داد و تاکید کرد فراخوان این جشنواره بعد از جشنواره جهانی اعلام می‌شود.

او در این گفت و گو تاکید داشته است به زودی نحوه برگزاری و سیاست‌های جشنواره داخلی را ( مکان، شکل برگزاری، کاخ جشنواره و ... ) اعلام خواهدکرد و تا به امروز همه جزئیات آن را بررسی کرده‌ایم.


اعلام بررسی جزئیات توسط دبیر جشنواره فیلم فجر در شرایطی صورت می‌گیرد که او بعداز برگزاری سی و چهارمین دوره از جشنواره در ایران حضور نداشته که بتواند جزئیات را مورد بررسی قرار دهد یا ظرف چند روز گذشته که تازه به ایران رسیده است چگونه جزئیات را بررسی کرده که بتواند اشکالات و موانع برگزاری جشنواره که به قدری متعدد بود که صدای اهالی رسانه و سازندگان آثار را درآورد را مرتفع نماید!

 
بررسی جزئیات در زمانی که دبیر جشنواره در آمریکا بوده نشان می دهد جشنواره سال آینده یک نفره تصمیم گیری خواهد شد و از کار گروهی بی بهره خواهد بود و یا آنکه در زمان حضور دبیر در آمریکا، مردان در سایه سازمان سینمایی نقاط ضعف و قوت جشنواره را بررسی کرده اند و در بازگشت دبیر موارد را به وی ابلاغ نموده‌اند.

 
به نظر می‌رسد محمد حیدری در برگزاری جشنواره سی و پنجم راه سختی را پیش رو دارد زیرا استفاده از افرادی که هیچ گاه در سینمای کشور حضور جدی نداشتند و نتوانستند توقع سینماگران و اهالی رسانه را برآورده کنند او را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد. محمد حیدری در روزهای باقی مانده تا جشنواره فیلم فجر باید به درستی به جزئیات برگزاری جشنواره و نحوه انتخاب‌ها توجه کند تا بار دیگر شاهد بی‌برنامگی نباشیم.

 
نبود برنامه مدون و دراز مدت یکی از آفت‌های جشنواره است، این را در دو دوره گذشته که دبیر جشنواره فیلم فجر دو ساله انتخاب شد (علیرضا رضاداد) هم شاهد بودیم. گویی قرار است همه چیز یک روزه اتفاق بیفتد، ما در دوره های گذشته از نبود برنامه رنج می‌بردیم، برنامه ای که وقتی یک دبیر دیگر در یک دولت به روی کار می آید باز هم کل برنامه های دبیر قبلی را تغییر می دهد گویی چرخ را دوباره از نو اختراع می کند.

برای برگزاری جشنواره‌ای مطلوب باید از افتتاحیه، اختتامیه، هیأت انتخاب، هیأت داوری، دبیر، کارگردانی و… خوب استفاده کنیم و اگر در هر کدام از این موارد ضعف داشته باشیم، شاهد نتیجه و بازخورد مناسب نخواهیم بود. متأسفانه جشنواره فجر ما از سالیان گذشته تا به امروز خلأ یک یا چند مورد ذکر شده را احساس کرده و هیچ گاه نتوانستیم جشنواره کاملی برگزار کنیم.
کد مطلب : 158441