توصيه به ديگران
۰
جمعه ۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۱۹
ورود عربستان به گرداب «ویتنام مصری»
در این درگیری ها، عربستان، علیه پارادایم ایران به پا خواسته است. دولت های عرب خلیج فارس، در بهترین حالت کوته بینانه هستند و دربدترین حالت بی پروایی. این درگیری ها به خوبی به پایان نمی رسند.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز به نقل از اینترنشنال بیزنس تایمز؛ زیاد جای تعجب نیست که کشورهای عرب خلیج فارس که همیشه نشان می دهند تمایلی برای درگیری های نظامی در خاورمیانه ندارند، ناگهان تصمیم می گیرند که به یمن حمله کنند.

مرزهای یمن با عربستان سعودی مشترک است اما آن فقط خانه قدرت امنیت خلیج فارس نیست. در آنجا افتخار دیگری وجود دارد: ایران؛ با حمایت از حوثی ها در صنعا، اطراف حیاط خلوت عربستان سعودی را آشفته ساخته است.

ریاض نمی خواهد قلمروی ایران در مرزهای جنوبی او مستقر شود و در ترس از موفقیت های ایران علیه مبارزه با داعش در عراق به امارات و قطر می پیوندد. هردوی عربستان و بحرین جمعیت های شیعی دارند و هر دو اشکارا ادعا می کنند که تحریک ناآرامی ها که به دنبال بهار عربی در سال ۲۰۱۱، رو به افزایش گذاشت، کار ایران است.

اما عربستان و متحدانش باید مراقب باشند. مصر به خوبی می داند که درگیر شدن در سیاست های داخلی و پیچیده یمن، هزینه های به یاد ماندنی خواهد داشت. ماجراجویی رهبر سابق مصر، جمال عبدالناصر، درطی دهه ۱۹۶۰، زمانی که سربازانش را برای حمایت از جمهوری خواهان روانه یمن کرد، یک فاجعه بود.

ناصر، جان صدها نفر مصری را در یمن از دست داد و ارتش خود را نابود کرد تا حدی که به گفته برخی از مورخان، مداخله یمن، منجر به شکست مصر توسط ارتش اسرائیل در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ شد. شکست سیاست خارجی ناصر از یمن آغاز شد و تصادفی نیست که مورخان از آن به عنوان «ویتنام مصر» یاد می کنند.

بدیهی است که چشم انداز سیاسی یمن اکنون با اوضاع آن در دهه ۱۹۶۰ متفاوت است اما وفاداری احزاب تعریف شده در این کشور در وضع مشابهی باقی مانده است. حوثی ها که به طور اشکار از سوی ایران حمایت می شوند به رژیم بی کفایت منصور هادی در صنعا واکنش نشان دادند.

بمباران حوثی ها در شمال غربی و انتصاب دوباره هادی در مسند قدرت، همه چیز را در یمن به راحتی حل نخواهد کرد. یکی از سنی های صنعا به اینترنشنال بیزنس تایمز گفته بود که تحت سلطه حوثی ها و با نادیده گرفتن بمب گذاری های انتحاری هفته گذشته، شهر آرامش بیشتری نسبت به سال های گذشته داشته است.

با حمله به حوثی ها، عربستان و متحدانش خود را در کنار گروه القاعده شبه جزیره عربستان، یکی از شاخه های اصلی القاعده قرار خواهند داد.

در این درگیری ها، عربستان، علیه پارادایم ایران به پا خواسته است. دولت های عرب خلیج فارس، در بهترین حالت کوته بینانه هستند و دربدترین حالت بی پروایی. این درگیری ها به خوبی به پایان نمی رسند.
مرجع : افکار
کد مطلب : 112540