توصيه به ديگران
۰
شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۵۵
استیضاح و برکناری علی ربیعی (عباد) آغاز فروپاشی حمایت حامیان کابینه اعتدال؟
بالاخره تیم جراحی مجلس دهم اولین وزیر کابینه حسن روحانی را بعد از کلنجار رفتن های فراوان موافقین و مخالفین استیضاح در صحن علنی مجلس از بدنه دولت تدبیر بریده و از بدنه آن خارج کرد.
استیضاح و برکناری علی ربیعی (عباد) آغاز فروپاشی حمایت حامیان کابینه اعتدال؟
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس سیاسی عصر امروز بالاخره تیم جراحی مجلس دهم اولین وزیر کابینه حسن روحانی را بعد از کلنجار رفتن های فراوان موافقین و مخالفین استیضاح در صحن علنی مجلس از بدنه دولت تدبیر بریده و از بدنه آن خارج کرد البته در اینکه چه عواملی باعث شد تا این وزیر تقریبا بدون حاشیه لقب اولین قربانی را در میان وزیران یسیار حاشیه سازتری چون عباس آخوندی وزیر مسکن و راه و شهرسازی/ محمد شریعتمداری وزیر صنعت و تجارت و بازرگانی و... را کسب کند اما و اگرهای زیادی وجود دارد.

بنا بر این گزارش برخی منتقدان نگاه منفی و لابی گرایانه خود وزیر کار سابق و ایجاد حساسیت در بین نمایندگان از این گذر را عنوان کردند و برخی دیگر نیز او را وزیری دیدند که در مجلس کسی را برای دفاع از خود نداشت و موضوعی که بر این نگاه دامن زد حضور معاون اول ریاست جمهوری یعنی اسحاق جهانگیری در جلسه استیضاح بود که حتی کلامی هم در دفاع از وزیر خود بر زبان جاری نکرد که با توجه به میزان آرای ماخوذه و صحبت های نمایندگان در غذا خوری مجلس در خصوص بازپس گیری طرح استیضاح احتمال ابینکه این طرح ملغی می گردید وجود داشت لذا باید به وجود برخی اهداف دیگر و پشت پرده سیاست های ساختاری دولت حسن روحانی برای کاهش احساسات منفی مردم در خصوص عدم کارایی دولت روحانی مرتبط دانست.

درست است که برخی رانت های مسئولیتی و واردات نجومی برخی از اقلام توسط شرکت های تابعه تحت امر علی ربیعی مانند "شستا" از عوامل عنوان شده در رای عدم اعتماد به وی عنوان گردیده است لاکن با در نظر گرفتن شمار ارای نمایندگان که در آن  از مجموع 243 نمایندکان حاضر در جلسه، موافقین استیضاح: 129 مثبت/ رای منفی: 111/ رای ممتنع: 3/ غائبین: 47 نفر که  آرای یاد شده بخوبی نشان می دهد:

1- رای عدم اعتماد مجلس با بی میلی نمایندگان و شاید با لابی گری قدرتمند ضد ربیعی صادر گردیده است.

2- برخوردهای لفظی بین پزشکیان و پور ابراهیمی نشان داد که اختلاف درباره ربیعی فقط بهانه ای است برای طرح استفاده نمایندگان از رانت های جایگاهی و خانوادگی و ضربه کردن حریف. و تنها جرقه ایی کافی است تا آنرا مشتعل سازد.

3- نزدیک بودن آرای موافقین و مخالفین استیضاح نشان داد که دیگر وزیران دولت حسن روحانی همچنان می توانند بر لابی گری های پشت پرده سیاسی برای باقی ماندن در قدرت امیدوار باشند خصوصا اگر آرای مخالفان استیضاح را به آرای غائبین در جلسه مهم آنروز اضاف کنیم خواهیم دید که درصد امیدواری می تواند برای وزیران منتظر نشسته در صف سئوالات نمایندگان مجلس افزایش یابد.

4- غیبت تعداد بسیار مهم و اثر گذاری از نمایندگان در جلسه مهم رای اعتماد را می توان نوعی تلاش برای "آبستراکسیون" نمایندگان درباره ورزای مورد سئوال باشد. به این معنی که غائبین نشان دادند که می توان با نیامدن هم اعتراض خود را بر له و یا علیه یک مقام مسئول اعلام کرد بنظر این راقم نمایندگان غایب با نیامدنشان دولت حسن روحانی را همچنان در برزخ "کفایت یا عدم کفایت کابینه و شخص خودش که باید در یک ماه آینده پاسخ سئوالات نمایندگان را هم بدهد " نگه داشتند.

افزایش اعتراضات مردمی به وضعیت اقتصاد و معیشت کشور دولت روحانی را در موقعیت بغرنجی قرار داده است و نمایندگان غایب( لیست امیدها و اعتدالیون اصولگرا) این پیام را دادند که دست و پا شکسته فرصتی دیگر به دولت روحانی می دهند و اگر نتواند خواسته جریانات سیاسی را برآورده سازد در آینده نه چندان دور وی را بطور کل از حمایت خویش محروم ساخته وزمینه های تکرار یک واقعه تاریخی دیگر را در قاب "مشروعیت و مقبولیت" همانند ابتدای دهه 60 خواهند نگاشت. و قضیه وقتی جالب می شود که با توجه به ترکیب سیاسی مجلس و تلاش اصلاح طلبان برای پیاده کردن روحانی از قطار اصلاحات و مواضع اخیر حامیان اصلاح طلب روحانی، این حرکت آبستراکسیون گونه را می توان اخطاری به روحانی قلمداد کرد که دولتش روی خط مرزی حرکت می کند و احتمال دارد بقیه ورزا خصوصا آنانی که بیشتر از ربیعی مستحق گرفتن رای عدم اعتماد هستند سریال گونه به مجلس آمده و با برند مردودی از مجلس خارج شوند.
 
در مجموع روند رو به تزاید افشاگری رانتهای سیاسی – اقتصادی سیاستمداران که اینروزها در فضای سیاسی – رسانه ایی در حال اوج گرفتن است، می تواند بر خلاف نگاه منفی به آن دارای معانی مثبت و سازنده ایی هم باشد و این پیام را به همه سیاسیون و نمایندگانی که در این قبیل فضاهای بده بستانهای سیاسی سیر می کنند و بعضا هم می تواند در تعارض با منافع و امنیت ملی و سوء استفاده دشمنان نیز قرار گیرد بدهد که نظام جمهوری اسلامی در حال پالایش و نابود ساختن رفتارهای فراقانونی برخی از عناصر بی ظرفیتی که با قرار گرفتن در این مناصب شرایط درونی و پنهان خود را آشکار می سازند می باشد و همه ما مردم باید این امر را به فال نیک بگیریم و بر تقویت مردم سالاری دینی آن گونه که امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن تاکید داشته و دارند پافشاری کنیم.

رضا احمد زاده
کد مطلب : 241043