توصيه به ديگران
۰
چهارشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۰
چرا کالای ایرانی/
جهاد امروز/ اقتصاد مقاومتی؛ الگویی که ایرانی باید بدان بیندیشد
یکی از مولفه های مهم پایبندی به اقتصاد مقاومتی نگاه دینی و دوری از اسراف و تبذیر و تجمل در خانواده های ایرانی همراه با استفاده از کالاهای ایرانی می باشد.
جهاد امروز/ اقتصاد مقاومتی؛ الگویی که ایرانی باید بدان بیندیشد
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس فرهنگ و جامعه عصر امروز یکی از مولفه های مهم پایبندی به اقتصاد مقاومتی نگاه دینی و دوری از اسراف و تبذیر و تجمل در خانواده های ایرانی همراه با جهاد امروزی هر ایرانی در استفاده از کالاهای ایرانی می باشد.

بنا بر این گزارش برای تبیین این بحث ابتدا به مساله دوری از اسراف و پایبندی به قناعت می پردازیم که از مفاهيم عمیق و مورد اهتمام دين مبين اسلام می باشد كه در آيات قرآني و روايات اهل بيت(س) بر روي اين دو موضوع تأكيدات فراوانی صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار ما آيات قرآن درباره نكوهش اسراف و اسراف کننده و ارزش و جايگاه اعتدال در مصرف و بهره گيري صحيح از نعمت هاي الهي به اندازه اي روشن و واضح است كه سندی محکم برای هر شخصی می باشد.

حضرت حق در کلام الهی خویش و در آیات مختلفی به مسئله مهم عدم اسراف اشاره مي كند و اسراف كننده را مورد سرزنش و نکوهش قرار مي دهد.

برخي از اين آيات عبارتند از:

ولا تُسرِفوا اِنَّهُ لایُحِبُّ المُسرِفین(1) اسراف نکنید که خداوند، اسراف کنندگان را دوست ندارد.
اِنَّ اللّهَ لا یَهدی مَن هُوَ مُسرِفٌ کَذّاب(2) همانا خداوند، انسان اسرافکار و دروغگو را هدایت نمی کند.
ولا تُطیعوا اَمرَ المُسرِفین* اَلَّذینَ یُفسِدونَ فِی الاَرضِ ولا یُصلِحون(3)
 فرمان مسرفان را اطاعت نکنید، همانها که در زمین فساد می کنند و اصلاح نمی کنند.

رُوِىَ عن الصادق(ع): اَنَّهُ نَظَرَ الصّادِقُ عليه السلام اِلى فاكِهَةٍ قَدْرُمِيَتْ مِنْ دارِهِ لَمْ يُسْتَقْصَ اَكْلُهافَغَضِبَ وَ قالَ: ما هذا اِنْ كُنْتُمْ شَبِعْتُمْ فَاِنَّ كَثيرا مِنَ النّاسِ لَمْ يَشْبَعُوا فَاَطْعِمُوهُ مَنْ يَحْتاجُ اِلَيْهِ.
نقل شده است كه: امام صادق عليه السلام مشاهده كرد سيبى را نيم خورده از خانه بيرون انداخته اند، خشمگين شد و فرمود: اگر شما سير هستيد خيلى از مردم گرسنه اند خوب بود آنرا به نيازمنديش مى داديد.

عَنْ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عليه السلام: وَ مَنِ اقْتَصَدَ وَ قَنَع بَقِيَتْ عَلَيْهِ النِّعْمَةُ وَ مَنْ بَذَّرَوَ اَسْرَفَ زالَتْ عَنْهُ النِّعْمَةُ.
امام موسى بن جعفر عليه السلام فرمودند: كسى كه در زندگى ميانه روى و قناعت ورزد. نعمت او باقى مى ماند و آنكه با ريخت و پاش و اسراف زندگى كند نعمتش از بين مى رود.

به گزارش خبرنگار ما همانطور که ملاحظه می فرمایید اسراف و اسراف کننده در اسلام با بدترین الفاظ با آن برخورد شده است و حتی خداوند متعال مسرفین را همپای دروغگویان قرار داده است که به فیض هدایت الهی نمی رسند و همچنین میانه روی و اعتدال در مصرف باعث خیر و برکت برای انسان می شود.

اما نکته مهم دیگر در مبحث اقتصاد مقاومتی استفاده از کالاهای ایرانی برای رونق بخشیدن به کار و بازارهای داخلی می باشد که باید مورد توجه عموم مردم قرار بگیرد.

قطعا پس از دوری از اسراف و تبذیر، مساله مصرف کالاهای داخلی و سرلوحه قرار گرفتن خرید کالای ایرانی توسط هر فرد ایرانی، رکن دیگر اقتصاد مقاومتی می باشد. و اما شاید در این میان برخی خورده بگیرند که چرا باید پول برای برخی کالاهای بی کیفیت داخلی داد آنهم در جایی که می شود کالای بهتر خارجی تهیه نمود.

در این خصوص می توان به دو نکته اشاره نمود:

نکته اول اینکه وقتی مقام معظم رهبری خرید کالای ایرانی را یک جهاد امروزی بر می شمرند بسیار دقیق به این زاویه توجه نموده اند چون شما در جهاد ابتدا باید هزینه کنید تا پیروز میدان شوید پس مصرف کالای نه چندان مرغوب ایرانی در ابتدا این فرصت را برای تولید کننده بوجود می آورد که بتواند خودش را سرپا نگه دارد و به مرور زمان با تولید کالای با کیفیت خود را به بازار رقابت با برند خارجی برساند و این باعث پیشرفت جامعه همراه با اتکا به نیروهای درونی خود می باشد.

و نکته دوم این است که علاوه بر نظارت دقیق دولتی که باید مورد توجه مسئولان امر برای ارتقا کییت کالاهای تولید داخل قرار بگیرد، با استفاده از آموزه‌های دینی می توانیم در جهت ملزم کردن تولید کنندگان داخلی به تولید کالای خوب و بادوام که این هم قطعا جهاد تولید کننده می باشد نیز استفاده نماییم. یعنی تولید کننده باید این نکته را بداند که ارائه این کالا به مردم حق الناسی است که به گردن وی می آورد و اگر او بتواند کالای خوب دست مصرف کننده بدهد ولی برای سود بیشتر از این کار خودداری نماید یقینا در پیشگاه الهی باید جوابگو باشد و این مهمترین نظارتی است که هر شخص باید بر اعمال خود داشته باشد که از ناظرین دنیایی هم بهتر و هم مهمتر می باشد.

پی نوشت ها:
1. سوره انعام، آیه 141، سوره اعراف، آیه 31.
2. سوره مؤمن، آیه 28. 
3. سوره شعراء، آیات 150 و 151.
کد مطلب : 120769