توصيه به ديگران
۰
شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۸
حاتمی کیا: خجالت می کشم اینجا نشسته ام!
نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «بادیگارد» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا با حضور کارن همایون‌فر آهنگساز، پژمان لشکر‌پور مجری‌طرح، پرویز پرستویی و مریلا زارعی بازیگران فیلم و حمید باباوند منتقد جلسه برگزار شد.
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصرامروز، حاتمی کیا در ابتدای این نشست با اشاره به حال و هوای این روزهای جشنواره فیلم فجر و تقارن آن با شهادت مدافعین حرم در سوریه و عراق گفت: حال این جشنواره برای من سال 65 است. اولین فیلمم «هویت» که مصادف شد با عملیات «کربلای 5» و  من خیلی خجالت می کشیدم که در سینما بودم و داشتم فیلم می دیدم و بچه های روایت فتح همه در جنگ و جبهه بودند. الان هم همین حال را دارم وقتی شنیدم که بچه های مستند رفته‌اند سوریه برای شهرهای آزاده شده.

این کارگردان گفت: این مسیری است که دارم طی می کنم وهمیشه سعی کرده ام که آنچه در بیرون می‌گذرد را ببینم و در فیلمم منعکس کنند. این تعابیر دوستان هست و محترم است  اما برای من یک مسیر است. مثل همین انقلاب و همین نظام.

این کارگردان با عنوان اینکه فیلمبرداری این اثر سینمایی سه ماه به طول انجامیده، اظهار کرد: البته وقتی می‌گویم سه ماه منظورم سه ماه حاتمی کیایی است که فشار زیادی روی همه عوامل بوده است. و اصرار زیادی داشتم که همه صحنه‌های اکشن را دربیاوریم. به همی دلیل فشار زیادی روی محمود لاری بود که زیر باران و در حین رانندگی فیلمبرداری کند، روی پرویز پرستویی فشار زیادی بود و هنوز هم بابت آسیب‌هایی که در جریان فیلم داشته، تحت درمان و فیزیوتراپی است.

حاتمی کیا با اشاره به اینکه کمبودهای مالی سینمای ما را به سمت آپارتمانی بودن برده است، تاکید کرد: فیلم‌های ما آپارتمانی شده‌اند و جنس آپارتمانی آن‌ها هم تنبل و ساده شده و تلاشم را کرده‌ام که از اکشن در فیلم استفاده درستی داشته باشم و فضای دیگری را به وجود بیاورم.

کارگردان فیلم «بادیگارد» در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان انرژی اتمی حمایت‌های مالی از فیلم داشته، اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی لطف زیادی داشتند و به ما اجازه دادند صحنه‌ای را در آن‌جا فیلمبرداری کنیم، اما آن‌ها اسپانسر ار نیستند و ما حتی بنزهایی که در فیلم داشتیم را اجاره کردیم و روزی ۸۰۰ هزار تومان برای آن‌ها پرداخته کردیم.

وی با اشاره به دعوت عوامل فیلم برای حضور در فرش قرمز گفت:  اعتقادی به فرش قرمز ندارم و اگر کراوات برای برخی حرام و برخی مکروه است ولی برایم حضور در چنین فضاهایی در سینما حرام است.

حاتمی کیا ادامه داد: این فیلم نقد منش سیاسی و شخصیت های سیاسی است نه نقد دولت تدبیر و امید. می توانستم هم فکر کنم که ممکن است چنین تعبیری نیز پیش بیاید اما بنظرم ظرفیت برداشت صحیح وجود دارد اما لزوما ربطی به دولت ها ندارد.

کارگردان "بادیگارد" در خصوص قهرمان و ضدقهرمان در این فیلم اظهار داشت: به نظرم قهرمانی و ضد قهرمان به همین اندازه کافی یود که آن را نشان دهیم و البته ضدقهرمان بودن در فیلم همان شک و تردیدی است که در فیلم نشان  دادیم.

در ادامه این نشست پرویز پرستویی، بازیگر نقش حاج حیدر در بادیگارد، گفت: تصمیم گیرندگان جشنواره تصمیم گرفتند که فرش قرمز گرفتند ولی اصولا وقتی در ابن میزانسن قرار می گیرم تعادلم را از دست می دهند وگرنه هیچگونه بی حرمتی به مسئولان جشنواره و کسانی که در ابن فرش قرار می گیرند،  نیست.
مرجع : نسیم
کد مطلب : 149652