توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۳
زینب کبری(س) عالمه ای بدون معلم
زمانی كه حضرت زینب (س) در بازار كوفه خطبه پرمحتوا و آتشین خود را ایراد نمود، امام سجاد (ع) در تأیید مقام علمی حضرت زینب (س) فرمود: الحمدلله تو دانشمند و عالمه ای بدون معلمی
زینب کبری(س) عالمه ای بدون معلم
Share/Save/Bookmark
به گزارش سرویس تاریخ و حماسه عصر امروز بنا بر قول مشهور امشب شب پنجم جمادی الاولی مصادف با ولادت با سر سعادت زینت امیرالمومنین (ع) حضرت زینب کبری (س) در سال پنجم هجری می باشد.

بنا بر این گزارش در مورد ولادت حضرت زینب (س) مورخان اقوال گوناگونی را ذكر كرده اند. که دو قول بین اقوال مشهور در مورد ولادت ایشان: ۱. پنجم جمادی الاولی سال پنجم هجری و ۲. و برخی نیز سال ۶ هجری را سال ولادت ایشان می دانند. البته اقوال دیگری نیز ذكر شده است.

عقيله بني‌هاشم(س)

آیت الله عبدالله جوادی آملی: سرّ اشتهار حضرت زینب(س) به عقيله بني‌هاشم اين است كه برخي‌ها عاقل نيستند و به دنبال تحصيل عقلند، برخي‌ها عاقلند و عقل براي آنها به صورت حال است يعني وصفِ ديرپا نيست [بلكه] گاهي هست و گاهي نيست، برخي‌ها عاقلند و عقل براي آنها به منزله يك وصف مَلكه است، برخي‌ها عاقلند كه عقل براي آنها به منزله فصل مقوّم است؛ آنها كه عقل براي آنها به منزله فصل مقوّم بود، به تمام معني عقيله‌اند.

حسين‌بن‌علي(ع) عقيله بني‌هاشم است و زينب كبری(س) عقيله بني‌هاشم. اين «تاء»،«تاء» مبالغه است نه «تاء» تأنيث. وقتي مي‌گويند انسان خليفهًْ‌لله است نه خليف الله، براي اين است كه اين «تاء»، «تاء» مبالغه است همان طوری که می‌گوئيم فلان شخص علامه است، بنابراين، هم وجود مبارك حسين‌بن‌علي(ع) عقيله بني‌هاشم است هم وجود مبارك زينب كبری؛ عقل براي اينها به منزله فصل مقوّم بود. اگر كسي عقل براي او فصل مقوّم بود، كمالات از او نشأت مي‌گيرد، مقهور اوست نه مسلّط بر او.

برگی از فضائل آن بانوی با کرامت

صبر حضرت زینب(س)

«شهید مطهری» در این رابطه می نویسد: «در حماسه حسینی آن كسی كه بیش از همه درس تحمل و بردباری را آموخت و بیش از همه این پرتو حسینی بر روح مقدس او تابید خواهر بزرگوارش زینب ( س) بود». و در ناسخ التواریخ آمده است: «محققاً از آغاز خلقت تاكنون از هیچ زنی از زنهای انبیاء و اولیاء با این حلم و بردباری پدید نیامده است».

 عبادت حضرت زینب(س)

«زینب كبری در تمام مدت اسارت تهجد و نماز شبش تعطیل نشد» در كتاب ریاحین الشریعه آمده است: «شب زنده داری زینب در تمام عمرش ترك نشد حتی شب یازدهم محرم».

 علم حضرت زینب(س)

زمانی كه حضرت زینب (س) در بازار كوفه خطبه پرمحتوا و آتشین خود را ایراد نمود، امام سجاد (ع) در تأیید مقام علمی حضرت زینب (س) فرمود: الحمدلله تو دانشمند و عالمه ای بدون معلم و بانوی خردمندی بدون استاد می باشی» و این سخن امام سجاد (ع) نشان دهنده علم لدنی آن حضرت می باشد. لذا حضرت مفسری بود که برای زنان قرآن را تفسیر می‌کرد.  همچنین ایشان فصیحی بود که یادآور فصاحت امیر مؤمنان ـ‌علیه‌السلام‌ـ گردید.
همچنین «ابن عباس» با آن‌ که حبرالامه و مقبول الامه بود، بازهم می‌گفت: «حدثنی عقیلتنا» یعنی حدیث کرد برای من عقیله بنی‌هاشم.

عصمت حضرت زینب(س)

«عصمه الصغری» لقبی است که حضرت زینب (س) بر اساس شایستگی‌ هایش به آن مفتخر گردیده است. با این‌ حال، برخی این بحث را مطرح کرده‌اند که آیا به‌ راستی زینب کبری (س) دارای مقام عصمت بوده است؟ صاحب كتاب «زینب بنت الامام امیر المؤمنین» مقام عصمت را برای این بزرگوار ذكر می نماید و می نویسد: هر چند مقام عصمت برای ایشان «ضروری دین» نیست ولی به این مرحله رسیده اند...» و خلاصه باید گفت: شئونات باطنیه و مقامات معنویه حضرت زینب (س) نایبه زهرا، امینه خدا و زینت امیرالمومنین (ع) را هیچ كس نتواند به تحریر و تقریر در آورد.
کد مطلب : 108895