توصيه به ديگران
۰
سه شنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۷
اقدام عجیب پیمان پاک یا سناریو سازی رسانه ای؟!
عملکرد مثبت پیمان پاک امروز موجب شده است تا برخی نوک پیکان حملات رسانه ای خود را متوجه او کنند تا با تخریب جایگاه فعلی وی ، پول واسطه گری خود را به جیب بزنند.
اقدام عجیب پیمان پاک یا سناریو سازی رسانه ای؟!
Share/Save/Bookmark
به گزارش عصر امروز به نقل از جامعه خبر، به‌تازگی برخی رسانه‌ها اقدام به انتشار اطلاعاتی نه‌چندان دقیق درباره پرونده ای به نام واردات لاستیک کرده‌اند. پرونده‌ای که در رسانه عنوان فساد بزرگ را به خود اختصاص داده، چهار سال از عمرش می‌گذرد و دستگاه قضا به حساب متخلفان رسیدگی کرده است.

به نظر می‌رسد هدف از بازخوانی این پرونده که رد پایی هم از واسطه‌های بازار نهاده‌های دامی در این جریان سازی مشاهده می‌شود، ایجاد اختلال در روند فعالیت‌های علیرضا پیمان پاک است. او فردی است که طی یکسال گذشته نسبت به نظم دهی به کالای اساسی و قطع منافع برخی واسطه ها اقدام کرده است.

ماجرای واردات لاستیک به ایران به دولت دوازدهم باز می‌گردد.

در روزهای نزدیک به پایان سال در شرایطی که بازار لاستیک کشور دچار التهاب شده بود، وزارت صمت تصمیم می‌گیرد که برای ایجاد تعادل در بازار، از طریق واردات در نرخ‌ها مداخله کرده و با افزایش عرضه لاستیک؛ شرایط را به نفع مصرف کننده تعدیل کند. در آن مقطع به گفته فعالان صنعت لاستیک در کشور، ۶۰۰ میلیون دلار صرف واردات این محصول می‌شود.

در سال ۹۷ و ۹۸، تنها شرکت مدیریت زنجیره تامین آستان قدس رضوی می‌پذیرد که به دولت برای ساماندهی بازار کمک کند. این مجموعه که مدیریتش در آن زمان به عهده علیرضا پیمان پاک قائم مقام فعلی وزارت جهاد کشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار بود، قراردادی به ارزش ۸۰ میلیون دلار با کنسرسیومی متشکل از شرکت توسعه تجارت دلفین و دو شرکت واسطه متعلق به صرافی ارز ایران برای واردات به امضا می‌رساند.

بخش عمده لاستیک‌های موضوع این قرارداد وارد ایران شده و از طریق سامانه توزیع وزارت صمت، زیر نرخ مصوب در بازار عرضه می‌شود. زیرا در این فرآیند، شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی به دنبال سود نبوده و صرفا به‌‎عنوان مجموعه‌ای حاکمیتی و بازوی اجرایی دولت، به بازار ورود می‌کند.

در این میان، کارشکنی‌هایی هم توسط دو شرکت همکار زنجیره تامین آستان قدس رضوی رخ می‌دهد. بر اساس آنچه رسانه‌ها منتشر کرده‌اند، شرکت توسعه تجارت دلفین، از ۸۰ میلیون دلار ارز دولتی دریافتی برای واردات، چیزی حدود ۲۲ میلیون دلار را رفع تعهد نمی‌کند. بدیهی است که شرکت زنجیره تامین رضوی برای مقابله با این تخلف، رسما از شرکت توسعه تجارت دلفین و صرافی ارز ایران به دستگاه قضا شکایت می‌کند و چندین بار تقاضای رسیدگی به پرونده متهمان را به ثبت می‌رساند. پیگیری‌های انجام شده توسط این مجموعه سبب می‌شود که با خاطیان برخورد شود اما از آنجا که متخلفان در پرونده‌های دیگری هم درگیر بوده‌اند، این مسئله سبب اطاله دادرسی می‌شود.

توقیف اموال متخلفان پرونده بزرگ لاستیک
آنچه که امروز می‌دانیم، آن است که متهمان پرونده‌ای که در رسانه با عنوان «پرونده بزرگ لاستیک» مطرح شده است، در دادگاه محکوم شده و علاوه بر بازداشت، اموالشان هم توقیف شده است. پس از صدور رای نهایی از سوی دستگاه قضا، قطعا میزان ارز رفع تعهد نشده هم به بیت‌المال باز خواهد گشت اما چرا این روزها در سطح رسانه پرونده‌ای که چهار سال از تشکیل آن می‌گذرد، تا این حد پررنگ شده است؟

هزینه شکستن انحصار
بازار لاستیک اگرچه به دلیل تخلفاتی که در حوزه واردات رخ داده، هنوز هم به تعادل کامل نرسیده است اما اقداماتی که شرکت زنجیره تامین رضوی انجام داد، تا حدودی باعث شد، شاهد قیمت‌های نجومی در بازار لاستیک نباشیم. بنابراین هدف از بازخوانی این پرونده قدیمی را باید در جایی دیگر جستجو کرد.

به نظر می‌رسد، منتشر کنندگان خبر این پرونده به دنبال مدیر وقت شرکت زنجیره تامین رضوی باشند. علیرضا پیمان پاک که در آن سال، مدیر این شرکت بوده در نوک پیکان حمله منتشر کنندگان خبر قرار دارد. او که بعد از خدمت در شرکت زنجیره تامین رضوی به سازمان توسعه تجارت و در نهایت به وزارت جهاد کشاورزی برای ساماندهی بازار محصولات کشاورزی منتقل شد و از سوی دولت ماموریت یافت تا بخش بازرگانی کشاورزی را سر و سامان دهد، زیر تیغ هجمه افرادی قرار گرفته است که منافعشان به خطر افتاده است.

عملکرد مثبت پیمان پاک امروز موجب شده است تا برخی نوک پیکان حملات رسانه ای خود را متوجه او کنند تا با تخریب جایگاه فعلی وی ، پول واسطه گری خود را به جیب بزنند. دلالانی که با رشوه به برخی از رسانه ها تلاش می کنند تا عملیات گسترده ای علیه پیمان پاک راه بیاندازند.
کد مطلب : 334759