داخلی آرشيو خبر
توصيه به ديگران
۰
دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۰۸:۰۰
فاطمه آلیا در گفتگو با عصر امروز:
مجلس نهم ولایت مدار ترین مجلس همه ادوار گذشته خواهد بود
عزت مجلس در ایجاد چالش با دولت نیست
در مجلس باید هم تجربه پیش کسوت ها باشد و هم انگیزه و شور و نشاط کسانیکه تازه وارد راه شده و کار را شروع کرده اند. در حقیقت هر دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند. نه پیشکسوتها می توانند تأثیرگذاری نمایندگان جدید را نادیده بگیرند و نه نمایندگان جدید به لحاظ منطق و عقل می توانند در واقع محروم کنند خودشان را از تجربه پیشکسوتها.
مجلس نهم ولایت مدار ترین مجلس همه ادوار گذشته خواهد بود
Share/Save/Bookmark
سرویس سیاسی عصر امروز: منتخب مردم تهران در مجلس نهم اولویت اصلی مجلس نهم را حمایت از تولید ملی می داند. اما تصریح می کند که نباید واردات را به طور کامل محروم کرد تا مردم مجبور شوند کالای بی کیفیت داخلی را بخرند.

آلیا که تاکید دارد مجلس نهم بسیار ولایت مدار تر از مجلس هشتم خواهد بود می گوید: عزت و اقتدار و استقلال مجلس در چالش و درگیری با دولت نیست.

آنچه در پی می آید ماحصل گفتگوی عصر امروز با فاطمه آلیا نماینده منتخب مردم تهران در مجلس نهم است که با هم از نظر می گذرانیم:

*با توجه به اینکه رویکرد مجلس نهم را بیش از هشت مجلس گذشته ولایت مدارتر می دانیم اولویت آن تحقق تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است. تولید ملی باعث اشتغالزایی، استقلال اقتصادی، مهار و کنترل کردن تهدیدهای بیگانگان و قرار گرفتن در مسیر پیشرفت و عدالت است. امیدوارم که یک کمیسیون تخصصی برای این موضوع تشکیل بشود. لذا رأس اولویت های کاری مجلس نهم باید همین فرمایش حضرت آقا باشد.
 
* پرداختن به موضوعات مهم فرهنگی کشور از جمله موضوع عفاف و حجاب  امر به معروف و نهی از منکر که دو دوره است این مسئله در دستور کار مجلس قرار دارد و متأسفانه هنوز به طور کامل بدان پرداخته نشده است از اولویت های دیگر مجلس می باشد. شاید بشود در این زمینه با ظرفیت بالا وزارت امر به معروف و نهی از منکر تشکیل بشود .
 
* به لحاظ طرح و لایحه هم بخواهیم نام ببریم لایحه خدمات رسانی به ایثارگران است که متأسفانه این لایحه هم دو دوره است(مجالس هفتم و هشتم)در رفت و آمد بین مجمع تشخیص و مجلس و شورای نگهبان است که امیدواریم با تخصیص اعتبارات آن به عنوان یک قانون بتوانیم شاهد اجرای آن باشیم. 

* در مجلس باید هم تجربه پیش کسوت ها باشد و هم انگیزه و شور و نشاط کسانیکه تازه وارد راه شده و کار را شروع کرده اند. در حقیقت هر دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند. نه پیشکسوتها می توانند تأثیرگذاری نمایندگان جدید را نادیده بگیرند و نه نمایندگان جدید به لحاظ منطق و عقل می توانند خودشان را از تجربه پیشکسوتها محروم کنند .
 
* اگر بخواهیم شرایط را برای تولید فراهم کنیم باید موانع را بشناسیم. کسانی که در عرصه تولید هستند این موانع و آسیب ها را به خوبی شناسایی کردند. بنابراین به نظر می آید با سازمانهای مردم نهاد که در ارتباط حمایت از تولید تشکیل شده ارتباط برقرار بشود. با اصحاب تولید ، پژوهشگران و پژوهشگاههای تحقیقاتی که در این زمینه تحقیقات لازم را انجام داده اند باید به عنوان یک سرمایه ارزشمند مورد توجه قرار بگیرند.
 
* مجلس  باید وظیفه نظارتی خود را انجام بدهد که با یک نظارت مستمر همواره اجرای قوانین را انجام دهد و همین طور موانع و مشکلات را رصد نماید. بخصوص در بخش کشاورزی. ما در بحث تولید ملی باید رویکرد اساسی مان بخش کشاورزی باشد. ما الان در بخش کشاورزی واردات بی رویه داریم.

 * ما یکدفعه نمی توانیم همه واردات را محدود کنیم بلکه باید این مسئله مدیریت شده و کنترل شده باشد. در بخش های مختلفی می توانیم با مدیریت صحیح و نظارت بر بحث واردات تولیدکنندگان داخلی را تقویت کنیم. مانند کشاورزی و بخش نساجی.  در نساجی ما سابقه بسیار درخشانی داریم اما متأسفانه در حال حاضر در این بخش واردکننده هستیم.

* نگرش نادرستی وجود دارد در بخش هایی از جامعه که تصور می کنند عزت و اقتدار و استقلال مجلس در چالش و درگیری با دولت است در حالی که به نظر من این مسئله یک خلط موضوع است و این یک نگرش برگرفته از فرهنگ سیاسی در غرب است.
 
* در جمهوری اسلامی ایران  نظام  مبتنی بر ولایت فقیه است و مقام معظم رهبری(مدظله العالی)  فراتر از سه قوه هستند و سازو کارهایی مانند مجمع تشخیص مصلحت و مواردی مانند راهکارهایی که اخیرا حضرت آقا فرمودند تحت عنوان حل اختلاف بین قوا که آیت الله شاهرودی در رأس آن هستند وجود دارد. همه این موارد برای آن است که خروجی ارتباطات در نزد مردم یک تعامل صمیمی با یکدیگر باشد.

* راهکارهای رفع تقابل را مقام معظم رهبری بارها فرمودند یعنی مطالبه حضرت آقا و انتظار حضرت آقا یک تحول در نگرش است. حضرت آقا بارها فرمودند قوه مجریه، در میدان عمل است و بار سنگینی روی دوش آن است، باید همگی کمک بکنیم که رییس جمهور در میدان اجرا و کار با این بار سنگین بتواند به خوبی کار کند 

* انرژی مجلس هشتم بیشتر روی قانون گذاری بود نه نظارت که این مسئله باید تعدیل بشود. مجلس نهم انشاءالله به این سمت و سو خواهد رفت که یک وزنه سنگینی به سمت نظارت باشد چون ما قوانین زیادی تصویب کردیم و می بینیم کاملا اجرا نمی شود. متأسفانه بررسی هم نمی شود که دلیل اجرا نشدن آن چیست. آیا بودجه کافی نیست؟ آیا قانون ابهام دارد و نارسا است؟
 
 *ما مشاهده می کنیم نکات بسیار کلیدی که در فرمایشات حضرت آقا وجود دارد در جهت تعامل دولت و مجلس مغفول واقع می شود. انشاءالله مجلس نهم توجه بکند به این موارد که در آن صورت حاصل این تعامل می شود خدمات بیشتر، تصویب قوانین کاربردی تر و کمک مجلس و دولت به یکدیگر برای رفاه مردم.
کد مطلب : 27083