توصيه به ديگران
۰
يکشنبه ۱۸ دی ۱۴۰۱ ساعت ۰۹:۳۲
پدیداری سنت الهی در نظم نوین جهانی (بخش پنجم)
هنری کیسینجر، سیاستمدار، دیپلمات و مشاور ژئوپلتیک ایالات متحده آمریکا، در مقدمه ی کتاب خود با عنوان مسئله ی نظم جهانی می نویسد: « در سال 1961 که مدرسی جوان در دانشگاه بودم، به هنگام ایراد یک سخنرانی در شهر کانزاس، به دیدار «هری ترومن»، رئیس جمهور وقت امریکا رفتم. از او پرسیدم که به چه چیزی بیش از همه در دوران ریاست جمهوری خود افتخار می کند و او پاسخ داد: اینکه ما کاملا بر دشمنان خود پیروز شدیم و سپس آنها را به جامعه ملتها بازگرداندیم، گمان می کنم که فقط آمریکاست که می تواند چنین کاری بکند.»
پدیداری سنت الهی در نظم نوین جهانی (بخش پنجم)
Share/Save/Bookmark
 سرویس سیاسی عصر امروز؛

پدیداری سنت الهی در نظم نوین جهانی

پدیداری سنت الهی در نظم نوین جهانی بخش اول

پدیداری سنت الهی در نظم نوین جهانی بخش دوم

پدیداری سنت الهی در نظم نوین جهانی (بخش سوم)

پدیداری سنت الهی در نظم نوین جهانی (بخش چهارم)

🔺فصل اول🔺

#قسمت_پنجم


 «امریکا و ادعای نظم نوین جهانی»

🌍هنری کیسینجر، سیاستمدار، دیپلمات و مشاور ژئوپلتیک ایالات متحده آمریکا، در مقدمه ی کتاب خود با عنوان مسئله ی نظم جهانی می نویسد:
« در سال 1961 که مدرسی جوان در دانشگاه بودم، به هنگام ایراد یک سخنرانی در شهر کانزاس، به دیدار «هری ترومن»، رئیس جمهور وقت امریکا رفتم. از او پرسیدم که به چه چیزی بیش از همه در دوران ریاست جمهوری خود افتخار می کند و او پاسخ داد: اینکه ما کاملا بر دشمنان خود پیروز شدیم و سپس آنها را به جامعه ملتها بازگرداندیم، گمان می کنم که فقط آمریکاست که می تواند چنین کاری بکند.»

🌍البته، این پاسخ برازنده ی رئیس جمهوری است که یکی از بزرگترین جنایتهای تاریخ بشریت را در دوران مسئولیت خود رقم زده است. بمباران شیمیایی دو شهر هیروشیما و ناکازاکی کشور ژاپن، که تنها مورد استفاده از سلاح  هسته ای در جهان بوده است.

🌍در واقع، آنچه که ترومن در بیان علت العلل افتخارات خود اظهار می نماید، پیش از هر تفسیری که نیاز به تحلیل دوران ریاست جمهوری وی در آمریکا داشته باشد، اشاره ای است به نگرشی خویش برتر پندار در انگاره های ایدئولوژیک یک سیاستمدار از جنس آمریکایی که قدرتش را عامل موازنه و گرانیگاه نظام جهان دانسته و محقانه می تواند جایگاه ملتها را تعیین نموده، نسبت به تخطی و تعدی حکومتهای دیگر از مرزبندیهای مقبول و مشروع آمریکایی، هر نوع تنبیه و مجازات و حدودی را که صلاح می داند، اعمال نماید. و البته عطف به نقل قول کیسینجر از ترومن، فقط امریکاست که می تواند چنین کاری بکند.

🌍و این نشان از همان خوی استکباری دارد که نه تنها سرشت متمایز آمریکایی را به تصویر می کشد، بلکه مسیر حرکت و سیاستگزاریهای حال و آینده ی دولتمردان این ایالت را نمایان می سازد.
 
🌍در ادبیات سیاسی ترومن که از خاستگاه ایدئولوژیک آن برمی خیزد، دولتها و ملتها باید که منافع مطلوب و خواست مقبول آمریکایی را به رسمیت شناخته و در جهت تبلور و تحکیم آن بکوشند؛
 و دور باد، اینکه دولتی بخواهد مانعی برای پیشروی مواضع و تحقق اهداف آمریکایی باشد یا در برابر آن ایستادگی نماید؛ که اگر چنین گردد مستحق عقاب و در صورت استمرار، محکوم به نابودی خواهد بود.
 
🌍و بدین شرح است که چنانچه تعرض و ممانعت کشوری، مخل مسیر به ظهور رسیدن برنامه های امپریالیستی آمریکا گردد، در زمره ی دشمنان قرار می گیرد و دولت آمریکا حق دارد هرگونه تنبیهی را که صلاح می داند، برای آن کشور در نظر گرفته و حکم لازم الاجراء، صادر نماید؛ بدون اینکه موظف باشد در برابر خسارات و ویرانیهای آن، پاسخی ارائه دهد.

🌍و البته، اگر مجری جنگ و تجاوز به حریم کشورها، دولت آمریکا باشد؛ اصطلاح مداخله ی انسان دوستانه، جایگزین انتخابی و فریبنده برای جنایت خواهد بود...

ادامه دارد.

✍️ مریم اشرفی گودرزی
کد مطلب : 319164